joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorial"Tunul imobiliar" de la ROMEXPO a fost votat în Senat

„Tunul imobiliar” de la ROMEXPO a fost votat în Senat

Terenuri de aproximativ 500 de milioane de euro urmează a fi transferate gratuit Camerei de Comerț a României. Nu e un scenariu imposibil, ci un proiect de lege care a trecut de votul Senatului, cu girul PSD, PNL și UDMR.

Este vorba despre 46 de hectare de teren ce vor ajunge gratuit în posesia Camerei de Comerț a României. La prețul pieței, statul român ar putea obține în jur de 500 milioane de euro pentru terenurile de la ROMEXPO, în schimb, acesta alege să le ofere gratuit Camerei de Comerț, finalitatea fiind, potrivit celor de la USR, includerea celor 46 de hectare în dezvoltarea unui proiect imobiliar.

Senatul a aprobat miercuri „legea ROMEXPO”, prin care terenurile menționate mai sus sunt date gratuit Camerei de Comerț și Industrii a României. Senatorii USR au votat împotriva proiectului, aceștia susținând că „USR nu va fi parte a devalizării statului român și va face toate demersurile necesare pentru a opri acest jaf„.

Senatorul Narcis Mircescu spune, cu privire la acest subiect, că vorbim despre un altfel de caz „Belina”, în cadrul căruia Parlamentul României face treaba Guvernului, pentru că Guvernul s-ar teme să emită un astfel de act normativ, el fiind similar unui proces de devalizare a bunurilor statului.

În loc ca acest teren să fie scos la licitație publică deschisă – așa cum permite și prevede legea -, să se obțină prețul cel mai bun și să folosim sutele de milioane de euro în interesul românilor, cu mâna parlamentarilor se vrea jefuirea statului român. Ce încearcă să facă Camera de Comerț cu mâna parlamentarilor este o «Belină». Practic, Parlamentul este pus să facă treaba Guvernului, deoarece în Guvern nimeni nu va semna un astfel de act normativ. Nimeni nu va pune nume și prenume pe un asemenea act, pentru că va răspunde. Dacă ne aducem aminte, fostul ministru liberal Tudor Chiuariu a fost condamnat tot pentru un transfer de terenuri aflat în proprietatea statului. Este interesant cum Camera de Comerț, în 2017, a pus la bătaie un teren care nu-i aparține, dar pe care s-a angajat să-l obțină cu titlu gratuit de la statul român”, afirmă senatorul USR Narcis Mircescu.

Cu banii rezultați din scoaterea la licitație a celor 46 de hectare de teren de la ROMEXPO s-ar putea construi zece spitale. De aceea, povestea a generat până acum foarte multe dezbateri, iar cei de la USR au botezat-o „jaful ROMEXPO”.

Așa cum ne amintim, în urma presiunii publice, Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea ROMEXPO, însă, spun cei de la USR, după excluderea lor de la guvernare, presiunile au reînceput, iar proiectul merge mai departe, după cum se vede, cu sprijinul PSD, PNL și UDMR. 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare