luni, aprilie 15, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorial"Orfanii pandemiei", sprijiniți la propunerea unui europarlamentar român

„Orfanii pandemiei”, sprijiniți la propunerea unui europarlamentar român

Europarlamentarul Vlad Gheorghe propune ca „orfanii pandemiei” din România să primească sprijin economic, psihologic și administrativ printr-un mecanism al Uniunii Europeane, pentru ca minorii să nu sufere alte lipsuri pe lângă pierderea părinților.

27 de europarlamentari din toate grupurile politice și reprezentând 15 state membre (Austria, Bulgaria, Croația, Cipru, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania) au solicitat președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și comisarului pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, un mecanism specific de ajutor și asistență dedicat copiiilor din Uniunea Europeană care au pierdut unul sau ambii părinți din cauza Covid-19.

Până în prezent, aproape 800.000 de cetățeni europeni și-au pierdut viața în urma infectării cu noul coronavirus, iar în multe cazuri, decesul este însoțit de orfanitate pentru copiii victimei Covid19„, se arată în scrisoarea inițiată de europarlamentarul român Vlad Gheorghe, membru al grupului Renew Europe.

Europarlamentarul român subliniază că acei copii care rămân acum fără părinți sau tutori legali (bunici, alte rude) se află într-o poziție extrem de vulnerabilă accentuată de pandemie. Numeroși cercetători au avertizat deja cu privire la riscul crescut considerabil de sărăcie și excluziune socială, abuz, abandon școlar, precum și asupra impactului pe care pandemia îl are în planul sănătății fizice și mentale a copiilor din întreaga lume. Iar Uniunea Europeană nu face excepție: aproape un sfert din copiii europeni (22,2%) erau expuși riscului de sărăcie încă înainte de 2020.

În România, aproape 1 400 000 de copii se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar jumătate dintre aceștia trăiesc deja în sărăcie extremă.

Eurodeputații semnatari insistă că UE trebuie să dezvolte un mecanism special pentru a sprijini statele membre în eforturile de a garanta copiilor afectați de Covid19 îngrijirea necesară la un nivel egal pe tot teritoriul Uniunii.

O astfel de acțiune comună ar trebui să fie finanțată în mod adecvat din fonduri comunitare, cu contribuții suplimentare provenind din donații private și orice altă sursă legitimă. De asemenea, este esențial ca Uniunea și statele membre să se asigure că resursele ajung direct la beneficiari.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare