joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneProtest împotriva coaliției PSD-PNL: "PSD ne-a gazat, PNL ne-a trădat"

Protest împotriva coaliției PSD-PNL: „PSD ne-a gazat, PNL ne-a trădat”

Noua situație politică trezește tot mai multă revoltă în rândul societății civile. Mai multe ONG-uri au ieșit sâmbătă în Piața Victoriei, pentru a semnala faptul că PNL și-a trădat mandatul și pentru a cere un guvern fără PSD.

Mai mulți reprezentanți ai societății civile au început să iasă în stradă pentru a cere normalizarea situației, de vreme ce electoratul de dreapta se simte trădat de noua coaliție a liberalilor cu social-democrații. Motivele pentru care protestatarii au demarat aceste acțiuni sunt foarte diverse, dar în mod esențial aceștia vor să arate că se simt trădați de PNL, care se aliază cu partidul care a gazat zeci de mii de oameni pe 10 august.

De astfel, au fost protestatari care au sintetizat această revoltă pe pancarte, atrăgând atenția asupra faptului că „PSD ne-a gazat, PNL ne-a trădat”.

Protestatarii au ajuns și la sediul PNL de pe Aleea Modrogan, unde au anunțat, prin intermediul unor stickere, declinul electoral al PNL după refacerea USL 2.0.

Participanții au fost rugați să respecte normele sanitare necesare în pandemie și să aibă grijă unii de alții, pentru că „altfel nu o va face nimeni”. Mai mult, organizatorii acestui protest au explicat de ce este atât de gravă situația, încât sunt necesare acțiuni de protest în stradă.

Nu au încălcat o promisiune electorală oarecare, ci au trecut linia roșie. Garanția fundamentală în baza căreia au primit votul a milioane de cetățeni: ,,Niciodată, sub nici o formă, nu vor negocia și nu se vor alia cu PSD”, garanție pe care au întărit-o prin sute de declarații publice de la OUG 13 încoace. PSD, aceea grupare infracțională organizată care a încercat să își subordoneze justiția și celelalte instituții democratice ale statului, să legalizeze furtul și în scurt timp avea sa ne scoată și din UE.

Sursă foto: Corupția Ucide

Protestatarii cred că motivul trădării sunt banii din PNRR, care deschid celor de la PNL, PSD și UDMR posibilitatea de a fura împreună mai mult decât au făcut-o până acum pe cont propriu. Ei se tem că banii din PNRR vor fi furați, că PSD va schimba Constituția și va distruge justiția, dar și că abuzurile PSD și PNL vor duce la ieșirea României din Uniunea Europeană.

În prima zi programată pentru protest au participat câteva zeci de persoane, însă organizatorii spun că se vor întâlni din nou duminică, pentru a puncta lucrurile pe care ei le consideră grave și asupra cărora clasa politică ar trebui să mediteze. De asemenea, având în vedere situația pandemică, aceștia iau în calcul și organizarea unor proteste online pe viitor.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare