Mii de certificate false de vaccinare, motivul perchezițiilor DNA în Bihor și Satu Mare

Mii de certificate false de vaccinare, motivul perchezițiilor DNA în Bihor și Satu Mare

Mii de certificate de vaccinare false ar fi fost eliberate la un centru de vaccinare din Vama Petea. Asta a declanșat o acțiune de amploare a procurorilor DNA în județele Bihor și Satu Mare, unde s-au făcut astăzi percheziții în 13 locații.

Acțiunea a fost coordonată de Serviciul Teritorial Oradea, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

Potrivit unui comunicat al procurorilor, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de marți au fost efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Presa locală din Satu Mare arată că la centrul de vaccinare deschis la Vama Petea, unde se făceau imunizări cu serul Johnson & Johnson în doză unică, s-ar fi eliberat peste 2000 de certificate false de vaccinare.

Totul ar fi ieșit la iveală, după ce mai mulți oameni care au plătit pentru certificatele false de vaccinare au ajuns la spital în stare gravă și au mărturisit cadrelor medicale că nu erau, de fapt, imunizate, în ciuda faptului că aveau un document care atesta faptul că s-ar fi vaccinat.

Fenomenul „vaccinării la chiuvetă” are în România o amploare uriașă, pe fondul neîncrederii populației în autorități, astfel încât sunt încă foarte mulți români care cred că vaccinarea le-a face mai mult rău decât bine.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.