vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialMii de certificate false de vaccinare, motivul perchezițiilor DNA în Bihor și...

Mii de certificate false de vaccinare, motivul perchezițiilor DNA în Bihor și Satu Mare

Mii de certificate de vaccinare false ar fi fost eliberate la un centru de vaccinare din Vama Petea. Asta a declanșat o acțiune de amploare a procurorilor DNA în județele Bihor și Satu Mare, unde s-au făcut astăzi percheziții în 13 locații.

Acțiunea a fost coordonată de Serviciul Teritorial Oradea, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

Potrivit unui comunicat al procurorilor, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de marți au fost efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Presa locală din Satu Mare arată că la centrul de vaccinare deschis la Vama Petea, unde se făceau imunizări cu serul Johnson & Johnson în doză unică, s-ar fi eliberat peste 2000 de certificate false de vaccinare.

Totul ar fi ieșit la iveală, după ce mai mulți oameni care au plătit pentru certificatele false de vaccinare au ajuns la spital în stare gravă și au mărturisit cadrelor medicale că nu erau, de fapt, imunizate, în ciuda faptului că aveau un document care atesta faptul că s-ar fi vaccinat.

Fenomenul „vaccinării la chiuvetă” are în România o amploare uriașă, pe fondul neîncrederii populației în autorități, astfel încât sunt încă foarte mulți români care cred că vaccinarea le-a face mai mult rău decât bine.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare