Florin Roman și-a dat demisia după scandalurile generate de minciunile sale

Florin Roman și-a dat demisia după scandalurile generate de minciunile sale

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, a demisionat astăzi, după ce jurnaliștii Libertatea au arătat că acesta ar fi plagiat o lucrare științifică pe care o menționase în CV și după ce Universitatea „Babeș-Bolyai” a infirmat faptul că acesta și-ar fi susținut licența în cadrul unității de învățământ, așa cum susținea Roman în CV.

Premierul Nicolae Ciucă i-ar fi cerut lui Roman să clarifice public aceste aspecte, iar reacția lui Roman a fost demisia. Totuși. Roman s-a comportat cu privire la situație ca un om nevinovat și revoltat de ceea ce i se întâmplă, catalogându-și minciunile din CV ca pe niște banale „neglijențe”.

Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.„, a spus Roman.

Miercuri, lui Roman i s-a cerut public demisia și de către USR, care, prin vocea lui Dacian Cioloș, a semnalat că menținerea lui în funcția de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării ar însemna compromiterea unor idealuri meritocratice ale tinerei generații.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.