Noi zbateri în consiliul local Brașov: „PSD și PNL calcă peste lege”

Noi zbateri în consiliul local Brașov: „PSD și PNL calcă peste lege”

Noi zbateri în Consiliul Local Brașov, după ce PNL și PSD, în alianță, ar fi modificat ilegal structura comisiilor de specialitate, urmând să supună la vot astfel o modificare care încalcă prevederile Codului Administrativ.

La Brașov, spiritele sunt din ce în ce mai încinse, după ce PNL a încălcat pactul cu USR și a început să acționeze în tandem cu PSD pentru a bloca sau schimba anumite situații care nu le erau convenabile, uneori în detrimentul comunității locale. Între timp, colaborarea între PSD și PNL s-a consolidat la Brașov, iar acum cele două partide și-au dat mâna pentru a modifica structura comisiilor de specialitate.

Demersul încalcă, însă, prevederile Codului Administrativ.

Numărul locurilor ce revine fiecărui grup de consilieri sau consilierilor independenţi în fiecare comisie de specialitate se stabileşte de către consiliul local, cu respectarea configuraţiei politice de la ultimele alegeri locale.”, arată Articolul 124 privind organizarea comisiilor de specialitate ale consiliului local.

Potrivit rezultatelor alegerilor, configurația politică din CL Brașov era clară: 22 de mandate de la USR, 20 de la PNL și 7 de la PSD. În cursul zilei de miercuri, în comisii, în baza unei anexe depuse la Biroul de Relații Consilieri de către viceprimarul liberal al Brașovului, Sebastian Rusu, s-a modificat hotărârea prin care această configurație era stabilită.

Noua configurație a puterii în Consiliul Local Brașov arată, în urma modificării, astfel: 21 de mandate PNL, 16 USR și 12 PSD. Astfel, PNL și PSD au majoritate și pot supune la vot cu succes modificarea, de vreme ce PNL și PSD au majoritate absolută.

În urma acestor mutări importante la nivelul Consiliului local, surse din interiorul USR Brașov susțin că e posibilă denunțarea protocolul semnat după alegerile din 2020 dintre USR  și PNL, pe motiv că evenimentele recente au dus la încălcarea unor norme, dar și la anularea respectului reciproc între USR și PNL.

Primarul orașului, Allen Coliban, spune că această situația va ajunge în fața instanței de judecată și susține că, la Brașov, PNL și PSD calcă peste lege.

Pentru putere, PNL si PSD încalcă legea. PSD și PNL calcă peste lege și codul administrativ pentru as întinde tentaculele puterii peste toate comisiile de specialitate din Consiliul Local Brașov. Ceea ce grupul de consilieri PNL au propus spre votul ședinței de Vineri a fost strict o schimbare a componentei comisiilor care nesocotesc atât legea cât și votul electoratului. Pentru ei este importantă doar puterea, acesta este singurul motiv pentru care a făcut acest demers ilegal, pe care colegii mei din USR îl vor contesta în justiție.„, a punctat Allen Coliban.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.