duminică, mai 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticNoi zbateri în consiliul local Brașov: "PSD și PNL calcă peste lege"

Noi zbateri în consiliul local Brașov: „PSD și PNL calcă peste lege”

Noi zbateri în Consiliul Local Brașov, după ce PNL și PSD, în alianță, ar fi modificat ilegal structura comisiilor de specialitate, urmând să supună la vot astfel o modificare care încalcă prevederile Codului Administrativ.

La Brașov, spiritele sunt din ce în ce mai încinse, după ce PNL a încălcat pactul cu USR și a început să acționeze în tandem cu PSD pentru a bloca sau schimba anumite situații care nu le erau convenabile, uneori în detrimentul comunității locale. Între timp, colaborarea între PSD și PNL s-a consolidat la Brașov, iar acum cele două partide și-au dat mâna pentru a modifica structura comisiilor de specialitate.

Demersul încalcă, însă, prevederile Codului Administrativ.

Numărul locurilor ce revine fiecărui grup de consilieri sau consilierilor independenţi în fiecare comisie de specialitate se stabileşte de către consiliul local, cu respectarea configuraţiei politice de la ultimele alegeri locale.”, arată Articolul 124 privind organizarea comisiilor de specialitate ale consiliului local.

Potrivit rezultatelor alegerilor, configurația politică din CL Brașov era clară: 22 de mandate de la USR, 20 de la PNL și 7 de la PSD. În cursul zilei de miercuri, în comisii, în baza unei anexe depuse la Biroul de Relații Consilieri de către viceprimarul liberal al Brașovului, Sebastian Rusu, s-a modificat hotărârea prin care această configurație era stabilită.

Noua configurație a puterii în Consiliul Local Brașov arată, în urma modificării, astfel: 21 de mandate PNL, 16 USR și 12 PSD. Astfel, PNL și PSD au majoritate și pot supune la vot cu succes modificarea, de vreme ce PNL și PSD au majoritate absolută.

În urma acestor mutări importante la nivelul Consiliului local, surse din interiorul USR Brașov susțin că e posibilă denunțarea protocolul semnat după alegerile din 2020 dintre USR  și PNL, pe motiv că evenimentele recente au dus la încălcarea unor norme, dar și la anularea respectului reciproc între USR și PNL.

Primarul orașului, Allen Coliban, spune că această situația va ajunge în fața instanței de judecată și susține că, la Brașov, PNL și PSD calcă peste lege.

Pentru putere, PNL si PSD încalcă legea. PSD și PNL calcă peste lege și codul administrativ pentru as întinde tentaculele puterii peste toate comisiile de specialitate din Consiliul Local Brașov. Ceea ce grupul de consilieri PNL au propus spre votul ședinței de Vineri a fost strict o schimbare a componentei comisiilor care nesocotesc atât legea cât și votul electoratului. Pentru ei este importantă doar puterea, acesta este singurul motiv pentru care a făcut acest demers ilegal, pe care colegii mei din USR îl vor contesta în justiție.„, a punctat Allen Coliban.

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare