Dacian Cioloș: „George Simion este un pericol pentru România”

Dacian Cioloș: „George Simion este un pericol pentru România”

Zi complicată în capitală, după ce protestatari chemați de formațiunea politică AUR au vandalizat mașini și au încercat să forțeze intrarea în clădirea Parlamentului. După momentele tensionate au apărut și primele reacții politice. Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că evenimentele sunt o pată pe obrazul statului român.

Reacția slabă a instituțiilor de forță este principalul reproș pe care Cioloș îl face pe pagina sa de Facebook, iar partidul pe care îl conduce a decis să ceară demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, pentru reacția slabă și incapacitatea de a prevedea felul în care au degenerat evenimentele. Cioloș susține că, în acest context, liderul AUR, George Simion, este un veritabil pericol pentru România.

George Simion este un pericol pentru România, pentru că instituțiile statului român au eșuat și l-au creat prin comportamentul lor pe acest populist iresponsabil. Ceea ce au făcut simpatizanții AUR astăzi este o nouă pată pe obrazul statului român, cel care, prin instituțiile sale, ar fi trebuit să se asigure că un miting se poate desfășura în condiții civilizate și că nu degenerează în mod iresponsabil. Același stat care în 10 august 2018 inventa o lovitură de stat cu mașini-capcană și cocktailuri Molotov ca să gazeze și să bată mame, copii și familii care participau la un protest față de Liviu Dragnea și acoliții săi.„, susține Dacian Cioloș.

Cioloș crede că instituțiile de forță ale statului român nu sunt pregătite să facă față unor situații care au potențialul de a degenera și evenimentele petrecute la Palatul Parlamentului sunt dovada clară a incapacității lor. El amintește și de reacțiile discutabile ale forțelor de ordine atunci când senatorul Diana Șoșoacă sau lideri ai AUR provoacă diverse crize punctuale.

Jandarmeria, conducerea Ministerului de Interne, întregul guvern și-au dat măsura capacității lor organizaționale și comunicaționale. Au abandonat toate măsurile și toate politicile pe care ar fi trebuit să le susțină și să le impună într-o perioadă de criză sanitară, au dispărut și au preferat să asiste pasiv, așa cum fac ori de câte ori George Simion sau Diana Șoșoacă provoacă și calcă în picioare statul român, instituțiile sale și pe reprezentanții acestora.„, a concluzionat liderul USR.

Protestul organizat de AUR are loc în aceeași zi în care România comemora victimele Revoluției de la 1989, iar mai multe grupuri civice au contestat desfășurarea acestuia, susținând că el a întina un moment simbolic pentru istoria democratică a țării.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.