Librăria din Alexandria a primit colindători și a oferit daruri copiilor talentați

Librăria din Alexandria a primit colindători și a oferit daruri copiilor talentați

Deși nu i se dădeau mari speranțe de supraviețuire într-un județ fără înclinații culturale cum este Teleormanul, Librăria din Alexandria a marcat un nou final de an. De data aceasta, în râsete de copii, în entuziasmul unei vizite a lui Moș Crăciun și în ecoul colindelor pe care cei mici le-au dăruit voluntarilor Asociației „Mihai Murar”.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, cu doar câteva zile înaintea Crăciunului, zeci de copii au călcat pragul Librăriei din Alexandria pentru a dărui colinde și bucurie voluntarilor prezenți acolo. Mulți dintre ei au oferit veritabile recitaluri și au demonstrat cât talent și câtă pasiune pentru muzică există în sufletele copiilor din Alexandria.

Pentru ca totul să fie cu adevărat magic, la eveniment a participat chiar și Moș Crăciun, care a oferit celor mici dulciuri, dar, în unele cazuri, cărți, pentru a duce mai departe mesajul autentic al Librăriei din Alexandria, și anume acela că șansa unei vieți civilizate și pline de valoare stă în cultivarea dorinței de a citi a celor care acum sunt mici.

Vera Mitran și Cristina Szabo, însoțite de voluntari, au citit copiilor povești și s-au bucurat alături de ei de experiența Crăciunului organizată printre cărți.

Cristina Szabo și Vera Mitran, fondatoarele proiectului

Asociația Mihai Murar a primit colindători. Micuții au fost întâmpinați în incinta Librăriei din Alexandria de voluntarii Asociației însoțiți de Moș Crăciun. Vizibil emoționați, cei mici s-au întrecut în colinde și obiceiuri specifice Sărbătorilor de iarnă și la rândul lor au fost răsplătiți de gazde cu mici daruri.„, povestesc organizatorii. 

Iar tradițiile acestea vor continua, pentru că voluntarii Asociației „Mihai Murar”, dar și fondatorii ei, doresc ca Librăria din Alexandria să fie, în primul rând, o oază de normalitate pentru tinerii și copiii Alexandriei, astfel încât ei să se poată bucura, împreună și separat, de experiența împrietenirii cu tot ce înseamnă cuvânt scris și informație corectă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.