vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePartidul lui Dragnea face campanii umanitare fictive și le ilustrează cu poze...

Partidul lui Dragnea face campanii umanitare fictive și le ilustrează cu poze furate

Alianța pentru Patrie, partidul pe care Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu îl promovează intens de ceva vreme, face o gafă de proporții și un gest incalificabil, pretinzând că oferă daruri copiilor de Crăciun și le ilustrează cu fotografii făcute acum câțiva ani în cadrul unor acțiuni caritabile ale unor organizații din Republica Moldova.

În timp ce Liviu Dragnea duce o campanie asiduă pentru promovarea noii sale formațiuni politice, filialele județene ale partidului fac gafe și gesturi greu de înțeles. Este și cazul Alianței pentru Patrie Neamț, care pe data de 24 decembrie anunța în presa locală, triumfalist, că partidul lui Dragnea face bucurii copiilor din zonă.

Sursa: www.viatanemteana.info

Mai mult, anunțul că APP Neamț a primit colindători este însoțit de niște declarații ale președintelui filialei județene, Emilia Arcan. Printre altele, aceasta se declară impresionată de copiii pe care i-a primit la sediu și cărora le-ar fi dăruit „câte un mic dar”.

Numai că nicio fotografie furnizată de cei de la APP, cu excepția celei în care membrii filialei stau la imortalizat, nu arată vreun copil din Neamț care să fi beneficiat de „micul dar” și nici care să fi impresionat președintele filialei, care declară un entuziasm fără margini cu privire la niște copii pe care, practic, nu credem să-i fi văzut vreodată.

Ce fericire pe chipurile lor! Este o oază de normalitate, într-o atmosferă de sărbătoare și momente pline de emoții! Pentru că e ajun de Crăciun  şi pentru că încercăm împreună să aducem un zâmbet copiilor trişti , din păcate, nu cu un cadou le vom schimba cursul vieţii, dar măcar le putem aduce un strop de bucurie într-o zi. Asta am făcut noi!, susține Emilia Arcan într-un material de presă, publicat de Viața Nemțeană.

La prima vedere, pare o acțiune absolut firească de partid, care nu ar fi atras atenția, dacă fotografiile care ilustrau „campania caritabilă” n-ar fi fost, de fapt, furate din publicații de peste Prut. Mai mult, fotografiile realizate de presa Republicii Moldova poartă în anunțul făcut de APP Neamț sigla partidului lui Dragnea.

Una dintre fotografii (cea în care pot fi văzuți niște copii care tocmai au primit daruri) apare în publicația Moldnova cu ocazia unei acțiuni caritabile din anul 2016.

Sursa: http://moldnova.eu

O altă fotografie publicată, asumată de APP și însoțită de sigla formațiunii politice (cu așa-zisele daruri ale APP pentru cei mici) a apărut în anul 2019 în publicația Timp Online.

Sursa: timponline.ro

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare