sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticEuroparlamentarul Vlad Gheorghe: "Să spui despre Holocaust că e o ”temă minoră”...

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: „Să spui despre Holocaust că e o ”temă minoră” nu este doar incalificabil din punct de vedere uman, ci și ILEGAL”

Un comunicat adresat Ministerului Educației pune, din nou, lupa asupra derapajelor celor din AUR. Aceștia susțin că Holocaustul e o „temă minoră”, ridicată la rangul de materie școlară. Mai multe voci au condamnat această ieșire publică a celor de la AUR, iar europarlamentarul Vlad Gheorghe crede că liderii AUR ar trebui să suporte consecințe legale.

Totul a început luni, când, printr-un comunicat de presă referitor la problemele Educației, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”, liderii AUR au susținut, în scris, că educația sexuală și istoria Holocaustului sunt „teme minore”.

Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională„, se arată în poziția publică a celor de la AUR.

Reacțiile nu au întârziat să apară și multe voci susțin că o astfel de referire la o pagină dureroasă din istorie ar trebui să fie motivul scoaterii AUR în afara legii. De altfel, este știut faptul că negarea Holocaustului este ilegală. Pe această idee, s-a exprimat și europarlamentarul Renew Europe, Vlad Gheorghe, care susține că această exprimare publică a celor de la AUR trebuie pedepsită de către autoritățile de resort.

Cu atât mai mult cu cât cei de la AUR nu sunt la prima abatere, fapta lor este cu atât mai gravă. Să spui despre Holocaust că e o ”temă minoră” nu este doar incalificabil din punct de vedere uman, ci și ILEGAL și trebuie pedepsit ca atare de către autoritățile de resort. Holocaustul este una dintre ororile umanității, un genocid în care cruzimea a atins apogeul și în urma căruia au fost uciși peste 6 milioane de oameni. Au fost uciși copii, vârstnici, femei și bărbați, familii întregi, cartiere întregi, comunități întregi. Au fost uciși evrei, romi, slavi, persoane cu dizabilități, alte minorități etnice, religioase și sexuale. Au fost uciși cei care au refuzat să urască și să fie complicii regimului nazist criminal.„, a notat europarlamentarul pe Facebook.

Vlad Gheorghe mai susține că aceste atitudini sunt de netolerat într-o societate care se pretinde a fi atașată de valorile democratice.

În teritoriile românești, au fost uciși între 280 000 și 380 000 de oameni. Memoria lor nu poate fi întinată de niște extremiști care se ascund în spatele titlului de politician să-și urle ura și minciunile ca să facă fani în social media. Nu putem tolera așa ceva!

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. E o manipulata ordinara și grosiera. Hauristu Simion a zis în direct în reluare on line și Live ca spera ca nimeni sa nu mai, trăiască dramele holocaustului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare