Liderul PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, a fost trimis în judecată pentru fraudarea examenului de angajare la Ambulanță

Eugen Pîrvulescu

Anul trecut, liderul PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, a fost plasat sub control judiciar pentru faptul că s-ar fi implicat, în mod direct, în favorizarea a doi apropiați la concursul de angajare ce se derula la Ambulanța Teleorman. Acum, DNA merge mai departe cu dosarul și îl trimite în judecată pe Pîrvulescu pentru infracțiunile de folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.

Totul a început în vara anului trecut, când procurorii DNA descindeau la un concurs de angajare ce avea loc la Ambulanța Teleorman. Suspiciunea, ce avea la bază un denunț, era aceea că două posturi de asistent medical debutant erau date cu dedicație. Directorul Serviciul Județean de Ambulanță, Mirela Ciobanu, se afla în concediu de odihnă la momentul organizării concursului. Cercetările procurorilor au dus direct la șeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, care a fost pus sub control judiciar.

La început de an, DNA anunță că Pîrvulescu este acum trimis în judecată pentru infracțiunile de folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Din rechizitoriul procurorilor reiese că Pîrvulescu a acționat în  lunile mai și iunie ale anului 2021 pe lângă președintele comisiei de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât și prin intermediar, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

Pîrvulescu ar fi solicitat ca doi candidați, apropiați ai săi, să fie favorizați și la proba practică și de interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă. Pîrvulescu a reușit astfel să obțină seturile de subiecte și a divulgat, prin terțe persoane, conținutul lor către doi dintre candidați. Concursul nu s-a mai finalizat, el fiind întrerupt de o descindere a procurorilor DNA. 

Dosarul este acum trimis către judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, Pîrvulescu fiind înalt demnitar, mai precis senator PNL în plină exercitare a mandatului.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.