sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialLaura Codruța Kovesi, descrisă de Le Monde: "Neînfricată chiar şi cu cei...

Laura Codruța Kovesi, descrisă de Le Monde: „Neînfricată chiar şi cu cei mai puternici”

La un an de activitate în Parchetul European, Laura Codruța Kovesi se bucură de apreciere în presa străină. Publicația Le Monde o descrie pe aceasta ca fiind „neînfricată chiar şi cu cei mai puternici”.

În calitate de șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este lăudată de presa internațională și, în speță, de publicația franceză Le Monde, care punctează cele mai importante realizări ale instituției. În privința bilanțului, instituția europeană a reușit să bifeze, în numai jumătate de an, examinarea a 2500 de rapoarte și a deschis 500 de anchete penale pentru un prejudiciu total de 5 miliarde de Euro.

Una dintre cele mai semnificative reușite ale Parchetului European este dosarul pe deturnare de fonduri europene, care a dus la reținerea unui fost primar slovac, acesta fiind consemnat drept „primul infractor al Parchetului European”.

Acesta a fost condamnat la finalul anului 2021 la trei ani de închisoare și la o interdicție de 5 ani în sensul ocupării de funcții publice. Și mai interesant e faptul că documentele falsificate, prin care primarul respectiv voia să deturneze banii europeni au fost interceptate la timp de procurorii europeni, conduși de Kovesi.

Despre Laura Codruța Kovesi, Le Monde scrie în termeni elogioși și o declară „un fost procuror anticorupţie extrem de curajos”, care continuă să fie neînfricată, chiar și în fața celor mai puternici.

Investigațiile Parchetului European sunt în plină derulare. În prezent, instituția lucrează la un dosar de fraudă cu TVA în 22 de ţări UE, dar sunt anchetate şi posibile dovezi de corupţie în ceea ce priveşte un proiect de cybersecuritate în valoare de 50 de milioane de euro, fonduri europene.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare