sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialReducerea numărului de parlamentari rămâne o inițiativă uitată prin sertarele Parlamentului

Reducerea numărului de parlamentari rămâne o inițiativă uitată prin sertarele Parlamentului

În anul 2018 apărea o inițiativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300, ca un răspuns la voința populară, exprimată prin Referendum. Inițiativa a fost adoptată de Senat și s-a oprit acolo, deși ar fi trebuit să fie votată în plenul Camerei Deputaților.

De atunci și până acum, legea privind reducerea numărului de parlamentari de la 469 la 300 rămâne uitată prin sertarele Parlamentului, decidenții demonstrând că nu sunt deloc impresionați de voința poporului și că nu au niciun interes în a reduce greutatea cheltuielilor publice, prin stabilirea unui număr decent de reprezentanți în forul decizional al țării.

De altfel, liderul partidului care a inițiat această lege, Eugen Tomac, remarcă și astăzi că inițiativa de atunci, adoptată de Senat, este ignorată de aleși și crede că e necesar ca presiunea publică să-i determine să adopte, prin votul lor, o măsură de care românii au nevoie.

Motivul oficial pentru care legea nu a ajuns în patru ani să fie supusă votului Camerei Deputaților este, evident, unul care ține de birocrație, dar și de lipsa interesului.

În 4 ani, aleșii României nu au reușit să elaboreze raportul. Astfel, Comisia Juridică și cea pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului au solicitat Biroului Permanent un alt termen spre a prezenta deputaților concluziile referitoare la această lege esențială pentru democrația românească. (…) România trebuie să aibă 300 de parlamentari, nu 469. Pentru asta, toți trebuie să punem presiunea necesară asupra partidelor parlamentare, astfel încât măcar anul acesta să se voteze una dintre cele mai importante legi asupra căreia au decis 90% dintre români!”, a scris Tomac pe Facebook.

În ciuda indiferenței autorităților, implementarea legii este totuși obligatorie, potrivit Deciziei nr. 682 din 27 iunie 2012 a Curții Constituționale.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare