joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneScandal la Universitatea "Titu Maiorescu" din București: Iosif Urs, trimis în judecată...

Scandal la Universitatea „Titu Maiorescu” din București: Iosif Urs, trimis în judecată pentru șantaj

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a președintelui Universității „Titu Maiorescu” din București, pentru șantajarea unui cadru universitar, care ar fi sesizat procurorii cu privire la fraudarea examenului de licență din anul 2019.

O poveste cu scandal din mediul universitar a ajuns pe masa procurorilor anticorupție, totul pornind de la presupusa fraudare a examenului de licență din vara anului 2019. Iosif Urs, președintele universității, ar fi exercitat presiuni asupra unui cadru universitar, despre care avea bănuiala că ar fi sesizat procurorii pe tema practicilor incorecte ale șefului instituției de învățământ.

Din rechizitoriul procurorilor reiese că Iosif Urs ar fi amenințat un cadru didactic din universitate că va da în vileag, în fața colectivului universității și al asociației membrilor fondatori ai universității, a organelor statutare ale acestora o serie de fapte compromițătoare (legate de cariera politică și universitară, de exercitarea abuzivă și păgubitoare a unei anumite funcții manageriale, de promovarea unor apropiați sau a unor rude în funcții didactice etc.) și că va determina declanșarea unor anchete disciplinare de către comisia de etică din universitatea amintită, atât împotriva respectivei persoane, cât și împotriva unei rude a acesteia, pentru a o constrânge.

Motivul acestei amenințări era acela că Urs ar fi avut suspiciuni legate de faptul că acest cadru universitar ar fi sesizat procurorii privind fraudarea examenului de licență organizat în iunie 2019 de Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu, solicitând acestuia să îi spună cine a dat ordin procurorului să-l ancheteze.

Mai mult, Urs și-a șantajat colegul să îl sprijine să ajungă la cei despre care crede că pot influența soarta dosarului său, să-l „închidă” (fie ei, procurorul sau judecătorul de caz ori cel care le dă ordine), iar în caz contrar să părăsească universitatea prin încetarea contractului individual de muncă.

Urs este trimis deja în judecată în dosarul fraudării examenului de licență din vara anului 2019, caz în care procurorii au deja un acord de recunoaștere a vinovăției din partea altei persoane implicate.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare