vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialSocietatea Națională de Radiocomunicații a achiziționat echipamente la suprapreț

Societatea Națională de Radiocomunicații a achiziționat echipamente la suprapreț

O investigație Plus Info arată felul în care Societatea Română de Radiocomunicații dă tunuri importante în aceste zile. Potrivit noului plan de investiții al acesteia s-ar fi achiziționat echipamente la preț dublu, personajul principal al poveștii fiind Silviu Radu, șeful de cabinet al directorului general, Dragoș Preda.

Potrivit publicației citate, la finalul anului 2021, planul de investiții al SNR s-a modificat pe nesimțite, fiind incluse achiziții de echipamente de emisie FM în valoare de 3,3 milioane lei și echipamente de emisie în AM în valoare de 7 milioane lei.

Achizițiile au fost ulterior evaluate în manieră stranie.

„Echipamentele de emisie FM au fost evaluate la peste 300.000 lei/set. În mod straniu conducerea SNR nu a observat că a achiziționat în 2020 fix aceleași tipuri de echipamente și în aceeași configurație, de la un producător francez, la prețul de 152.000 lei/set. Cât despre echipamentele de emisie AM, acestea au fost evaluate la 1,4 milioane lei, la puteri de până la 50kW, deși în urmă cu doi ani au fost primite oferte de la o firmă din Europa la circa 500.000 lei bucata. „, arată Plus Info.

În cazul ambelor achiziții, deși au încercat să participe la proceduri mai mulți ofertanți, în competiție a rămas un singur ofertant, același ofertant și la FM, și la AM.

În spatele acestor tunuri ar fi, de fapt, Silviu Radu, fost secretar general al PDL Brăila și fost consilier județean, precum și fost manager al Serviciului de Ambulanță.

„Orice mișcă în companie este luat la țintă de acesta. Metodele sale de impunere a punctului de vedere și a unor prețuri umflate pornesc cu atitudinea sfidătoare față de angajații cu responsabilități. Aceștia sunt tratați ca niște sclavi, care nu trebuie să gândească, ci doar să execute așa cum consideră acest domn. Oricine are o altă opinie, fie și foarte întemeiată, este amenințat sau chiar executat prin schimbarea din funcție”, arată publicația citată.

Interesant este faptul că, la concursul de angajare din anul 2011, când Silviu Radu și-a dorit să devină șef al ambulanței, n-a reușit să obțină decât nota 4. Asta nu l-a împiedicat să urce pe scara privilegiilor și să ajungă șeful de cabinet al directorului general al SNR, Dragoș Preda, poziție din care pare că instrumentează niște tunuri de răsunet.

Articolul integral poate fi citit AICI

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare