joi, mai 9, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMeta Estate Trust a încasat peste 2,7 mil. euro din vânzarea a...

Meta Estate Trust a încasat peste 2,7 mil. euro din vânzarea a 40% din părţile sociale deţinute în Redport Properties

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, anunță joi vânzarea a 40% din Redport Properties SRL, dezvoltatorul proiectului The Level Apartments, o tranzacție de peste 2,7 milioane de euro. 

Compania a obținut un randament de 37%, după o investiție totală de 2 milioane de euro, potrivit unui anunț de la Bursa de Valori București.

”Aceste tranzacții dovedesc potențialul de performanță a strategiei investiționale MET. Parteneriatele cu dezvoltatorii de proiecte imobiliare reprezintă un pilon strategic fundamental prin care vom putea obține randamentele promise acționarilor noștri”, a declarat Alexandru Bonea, Director General MET. 

MET va reinvesti treptat 2 milioane de euro, prin achiziția a 10% din Redport Capital SRL, unul dintre cei mai importanți jucători rezidențiali autohtoni, ce deține terenuri în zona istorică Damăroaia – Străulești pe care, în următorii 7 ani, va dezvolta peste 1.600 de apartamente și spații comerciale. Dezvoltatorul urmează să demareze construcția pentru fazele 3 și 4 ale proiectului The Level Apartments, cât și lucrările la proiectul de regenerare urbană Infinity Nord. 

Mai mult, Meta Estate Trust a acordat un împrumut filialei Montserrat Assets SRL, în valoare de 420.000 de euro, pentru a achiziționa două apartamente și patru locuri de parcare în zona de Nord. Cele două apartamente sunt închiriate pentru o perioadă minimă de 3 ani, cu un randament de peste 7%, prima investiție din linia de afaceri de închiriere. Montserrat Assets SRL, înființată în noiembrie 2022, este deținută de Meta Estate Trust.   

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români. 

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare