marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCei doi comisari OPC din Argeș, cercetați pentru luare de mită, au...

Cei doi comisari OPC din Argeș, cercetați pentru luare de mită, au fost arestați preventiv

La sfârșitul lunii mai, doi angajați ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș erau cercetați de procurorii DNA, după ce ar fi pretins șpăgi de la mai mulți operatori economici pentru a nu le aplica sancțiuni. Cei doi sunt acum trimiși în judecată, în stare de arest preventiv.

Nu mai puțin de opt percheziții au avut loc în luna mai la ANPC Argeș și la o serie de locații din județul Argeș și Vâlcea. În urma acestor operațiuni, doi comisari, Boboc Constantin și Zamfir Paul Constantin, au ajuns în fața instanței sub acuzațiile de luare de mită și fals intelectual în formă continuată.

Rechizitoriul procurorilor arată că la începutul anului 2021, cei doi au pretins și au primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

Unul dintre operatorii economici controlați a ajuns astfel să pună sănătatea publică în pericol, de vreme ce presta servicii de alimentație publică și își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor. Adică utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de către D.S.P. Argeș, etc.

În același dosar sunt judecați în stare de libertate reprezentanții a șase societăți comerciale care au dat mita, precum și unul care s-ar fi făcut complice la infracțiunea de fals intelectual.

Dosarul se judecă la Tribunalul Argeș, cu propunerea de menținere a arestului preventiv în cazul celor doi comisari, dar și măsurile asigurătorii dispuse în cursul urmăririi penale.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare