sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDescinderi DNA la Iași: Costel Alexe revine în atenția procurorilor

Descinderi DNA la Iași: Costel Alexe revine în atenția procurorilor

Fostul ministru liberal al Mediului, Costel Alexe, revine în atenția procurorilor DNA. Vizat într-un dosar legat de primirea unor foloase necuvenite (22 tone de tablă), Costel Alexe este pus din nou în poziția de a discuta cu procurorii pe marginea unor fapte de corupție, desfășurate în lunile februarie – august 2021.

Dimineață agitată la Iași, unde procurorii DNA au descins la sediul unor instituții publice, printre care se numără Consiliul Județean Iași și Școala de Arte Populare. Percheziții s-ar fi desfășurat și la domiciliul unei persoane fizice.

Potrivit unei comunicări a DNA, perchezițiile fac parte dintr-o anchetă privind o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.„, arată DNA la solicitarea Ziarului de Iași.

Consiliul Județean Iași susține că în cadrul perchezițiilor de astăzi, procurorii DNA ar fi solicitat documente legate de activitatea unor instituții aflate în subordinea autorității județene, iar aceasta își declară colaborarea în mod public.

Citește și: Drumul lui Costel Alexe de la vipere imaginare la tablă cu titlu de șpagă

Costel Alexe nu este la prima experiență cu procurorii DNA. Acesta este acuzat de faptul că ar fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Cele 22 de tone de tablă, în valoare de aproximativ 103.000 lei ar fi fost primite în lunile aprilie și iulie a anului precedent la punctul de lucru al firmei deținute de Raluca Alexe, soția liberalului.

Pe 5 ianuarie 2021, Klaus Iohannis a transmis ministrului justiției cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, în calitate de fost ministru al mediului, apelor și pădurilor în perioada 4 noiembrie 2019 – 5 noiembrie 2020, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 176/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunilor de luare de mită și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare.

În prezent, Costel Alexe ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

DNA va comunica în zilele următoare detalii legate de speța investigată la Iași.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare