marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneEuroparlamentarul român, Vlad Gheorghe, premiat la Bruxelles cu premiul MEP Awards 2023...

Europarlamentarul român, Vlad Gheorghe, premiat la Bruxelles cu premiul MEP Awards 2023 pentru Promovarea Valorilor Europene

Imediat după ce a început războiul în Ucraina, în mediul online românesc s-a produs o mobilizare imensă, la care a contribuit și europarlamentarul român Vlad Gheorghe, prin grupul Uniți pentru Ucraina. Acolo, sute de ucraineni alungați de război din țara lor au putut găsi oportunități de angajare, de cazare sau, pur și simplu, sprijin imediat.

Acum, Vlad Gheorghe a fost premiat la Bruxelles pentru felul în care s-a implicat pe tot parcursul perioadei războiului din țara vecină. Acesta spune, însă, că premiul obținut este, de fapt, al românilor generoși care s-au implicat în ajutorarea țării vecine.

Premiile MEP Awards sunt deja o tradiție la Bruxelles, fiind acum la cea de-a nouăsprezecea ediție și anul acesta au răsplătit performanțele eurodeputaților în 10 categorii diferite, la care s-au adăugat două secțiuni dedicate funcționarilor din instituțiile europene.

După o primă selecție, premianții au fost deciși de către un juriu independent dintr-o listă scurtă de maximum 4 nominalizați per categorie. Cei 9 jurați sunt jurnaliști, experți europeni și reprezentanți ai societății civile la nivel european.

Am onoarea să fiu singurul europarlamentar român care a primit premiul în acest an. Sunt recunoscător tuturor românilor care s-au implicat fără să stea pe gânduri și au fost voluntari în gări, în vămi, au cazat și transportat ucraineni, au donat și au ajutat în orice fel pe grupul @UNIȚI PENTRU UCRAINA – Об’εднанi за Украiну – United for Ukraine. Bunătatea voastră a fost văzută și apreciată în capitala Europei Unite! Acest premiu este al vostru – vă mulțumesc, Oameni care ajută Oameni.” – a scris europarlamentarul pe Facebook.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare