miercuri, iunie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticSimion candidează la prezidențiale. În discursul său, liderul AUR promite construcția unui...

Simion candidează la prezidențiale. În discursul său, liderul AUR promite construcția unui milion de apartamente și că va reduce „taxarea muncii şi aparatul birocratic inutil”

Liderul partidului de extremă dreapta AUR, George Simion, a transmis sâmbătă, la lansarea candidaturii sale la prezidenţiale, că va fi "preşedintele care se luptă pentru oameni". Acesta şi-a făcut intrarea pe scena evenimentului, organizat la Arenele Romane, în acordurile melodiei "Fie să renască" a trupei Phoenix. La eveniment au participat peste 7.000 de persoane, potrivit organizatorilor.

După ce a mulțumim susținătorilor și i-a felicitat pentru rezultatele alegerilor din 9 iunie, Simion a salutat primarii și consilierii AUR care au câștigat alegerile, cu promisiunea că, „atunci când va ajunge președinte”, se va asigura că alegerea primarilor se va face în două tururi de scrutin. 

Vezi și George Simion este candidatul AUR la prezidențiale.

Am tot auzit că preşedintele României este ales de undeva de peste Ocean, de la ambasade. Eu cred că mai este timpul să fie şi cum vrem noi, nu doar cum vor alţii. Am tot auzit care e candidatul nemţilor, candidatul francezilor, care e candidatul americanilor, care e candidatul ruşilor. I-am văzut cum fac sluj pe acolo, pe la ambasade. Eu vreau să vă zic că George Simion vrea să fie preşedintele românilor şi atât. Ambasadorii, să vorbim, sunt bine-veniţi, dar nu la ambasadele lor, ci în birourile noastre. Toți bineveniți cu o singură excepție : ambasadorul Austriei. Ambasadorul Austriei, nu! (…). Atunci când George Simion va fi președinte, toate companiile austriece care activează în România vor fi controlate corespunzător până în momentul intrării noastre în Schengen (…) Este timpul, dragi prieteni, ca preşedintele României să fie ales, aici, la Bucureşti. Este timpul ca să nu mai fim trataţi ca o colonie de mâna a doua, este timpul nostru, este timpul ca noi, o ţară bogată, să nu mai avem o populaţie sărăcită„, a transmis George Simion.

Legat de programul său pentru România, Simion a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta „soluţia” cu care AUR vine la guvernare, respectiv „soluţia împroprietăririi românilor„. Programul de reconstrucţie a României, așa cum AUR îl numește, presupune „construcţia a 1 milion de apartamente la preţuri accesibile„.

Simion mai promite că va fi preşedintele care va reduce „taxarea muncii şi aparatul birocratic inutil„: „Maxim 300 de parlamentari, maxim 12 ministere. Este timpul ca statul să lucreze pentru voi, nu voi pentru stat„, a mai declarat el.

Totodată, el a promis că se va lupta „până la capăt” pentru românii care, în ultimii 34 de ani, au fost „minţiţi, batjocoriţi şi uitaţi„. „Pentru fraţii şi surorile noastre din Diaspora care au ales calea pribegiei în căutarea unui trai mai bun. Pentru bunicii noştri care trăiesc de la o pensie la alta, pentru tinerii care-şi caută libertatea într-o lume din ce în ce mai afectată. (…) Pentru voi, vă promit că nu fac niciun pas în spate și nici un compromis, aţi văzut avem bebe mic, Radu, voi lupta pentru el şi pentru toţi copiii României care merită un viitor în ţara lor, pentru ca să nu mai fim o ţară unde există copii care se culcă flămânzi sau care sunt abuzaţi sau traficaţi„.

O altă promisiune a liderului AUR a fost că va lupta împotriva „nedreptăţilor din justiţie şi pentru ca magistraţii să-şi asume răspunderea, pentru servicii secrete şi instituţii de forţă care să servească patria lor, România, nu să ne transforme în suspecţi, în urmăriţi şi în servitori ai altor state„.

Și nu în ultimul rând, Simion a declarat că „va lupta pentru pace„. Potrivit acestuia, românii nu trebuie să intre în război şi, mai ales, în războaiele altora. 

În încheierea discursul său, care a durat aproximativ 20 de minute, liderul AUR a transmis: „Sunt George Simion, am 37 de ani, şi refuz să îngenunchez în faţa trădătorilor de neam şi de ţară. Dacă şi voi refuzaţi să mai staţi în genunchi în faţa lor în următoarele trei luni, surorilor şi fraţilor, este timpul să luptăm. Voi sunteţi aurul ţării. (…) Împreună vom câştiga şi vom lupta împotriva partidului comasat. Dumnezeu să binecuvânteze România!

În contextul acestui discurs, vezi și “Cel mai mare aliat și cel mai mare dușman al AUR este coaliția PSD-PNL”. Interviu cu Vlad Bujdei-Tebeica, doctor în științe politice, despre pericolul populist și de ce e important să votăm

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare