duminică, iunie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE: Noi proiecte de energie regenerabilă

PUNCTE-CHEIE: Noi proiecte de energie regenerabilă

În săptămâna 13-19 mai, olandezii de la Photon Energy au semnat un acord de împrumut de 15 mil. euro şase parcuri fotovoltaice în România, ANPM a acordat acordul de mediu pentru un parc eolian cu 31 de turbine în Vaslui, iar Visual Fan, care deține brandul Allview, implementează o centrală fotovoltaică pentru Șantierul Naval Constanța.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) a acordat acordul de mediu pentru un parc eolian cu 31 de turbine ale Helios & Wind Energy, cu o capacitate totală de 186 MW/ oră, care vor fi amplasate pe 24 de hectare în nordul judeţului Vaslui. Proiectul prevede linii electrice subterane interne de medie tensiune, cu o lungime totală de 48.860 m, căi noi de acces, cu o lungime totală 6.323 m şi platforme tehnologice, cu o suprafaţă totală de 68.591 mp. 

Grupul olandez Photon Energy a anunţat semnarea unui acord de împrumut securizat, în valoare de până la 15 milioane de euro, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Investiţia va finanța construcţia şi finalizarea a şase parcuri fotovoltaice în România, cu o capacitate de 29 MWp. “Semnarea acestui acord de finanţare confirmă că modelul nostru de afaceri integrat, bazat pe capacitatea de a dezvolta, proiecta, construi, finanţa şi opera sisteme fotovoltaice, precum şi de a monetiza energia generată, a fost implementat cu succes pe piaţa românească. Decizia noastră de a ne angaja în construcţia de centrale electrice fotovoltaice suplimentare, cu o capacitate totală de 29 MWp, şi de a vinde energia electrică pe piaţă reprezintă o încredere foarte mare în sectorul energetic românesc, la fel cum o reprezintă şi finanţarea proiectelor noastre oferită de BERD” a declarat directorul Photon Energy Group, Georg Hotar.

Compania Visual Fan, prin divizia specializată în soluții de energie verde, Allview Solar Energy, a semnat un contract cu Șantierul Naval Constanța pentru implementarea unui proiect Full EPC cu o capacitate de 3,2 MW. Centrala fotovoltaică, finanțată prin PNRR, va fi printre cele mai mari centrale instalate pe clădiri, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București. Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de euro iar investiția va fi amortizată în aproximativ 3 ani.

Rompetrol Rafinare a finalizat revizia generală a rafinăriei Petromidia, proces început în 8 martie. „Realizarea reviziei generale din Petromidia a fost finalizată cu succes, în ciuda contextului fiscal neprielnic, în care Rompetrol Rafinare, dar şi alte entităţi ale Grupului KMG International, sunt vizate de suprataxări care scad competitivitatea de business a companiilor”, a transmis compania, într-un comunicat.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare