sâmbătă, mai 4, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiINVESTIGAȚIE MEDIA QUALITY: VIP-uri ale stomatologiei se aprovizionează de ani buni "la...

INVESTIGAȚIE MEDIA QUALITY: VIP-uri ale stomatologiei se aprovizionează de ani buni „la negru” cu materiale sanitare de la un băiat. Liviu.

VIP-uri medicale din singurul spital public de stomatologie din România, precum și clinicile private ale unora dintre cei mai reputați profesori universitari și medici dentiști – oameni care conduc, practic, destinele stomatologiei românești – sunt aprovizionate, de ani de zile, cu materiale și consumabile sanitare de „un băiat”. LIVIU.


O anchetă de Ramona Ursu și Ovidiu Vanghele


Susține că, de 30 de ani, „scoate”, nu știm de unde, materiale sanitare „de înaltă calitate”, pe care le vinde chiar și la o treime din prețul pieței, fără factură sau certificat de calitate, către stomatologi din tot Bucureștiul și chiar și din țară. Îi cunoaște și îl cunosc, ba chiar mulți dintre ei îl ajută atunci când e nevoie să convingă un nou potențial client de calitatea mărfii lui.

Dialogul de mai jos a fost purtat între Alexandru Bucur, unul dintre cei mai importanți oameni din stomatologia românească de după 1990, și „băiatul” care-l alimentează cu materiale sanitare, Liviu.

„Domnul doctor, am o rugăminte la dvs., că sunteți prietenul meu, sunteți fratele meu, domn profesor. Am un doctor de la Iași, Mustafa, îl știți pe Mustafa? (…) Care-i problema… uite, am o patroancă de la Iași și-i dau niște ace de sutură, înțelegi matale? Am marfă bună sau n-am marfă bună, ia zi matale?

Prof. dr. Alexandru Bucur: A!

L: Păi, da! Și, vă rog frumos, că vreau să vă sune puțin doamna doctor. Vă rog din toată inima, domn doctor Bucur! Îți aduc de la Johnson ceva bun! Te sună în 20 de secunde, da?

Bucur: Bine.

L: Bine, domn profesor, vă pup, vă iubesc! Să trăiți!”

Director al Departamentului Stomatologie II și șef al disciplinei Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din cadrul UMF „Carol Davila” București, medic primar chirurg la Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu” din București, vicepreședinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, vicepreședinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din București. Acestea sunt doar câteva dintre multele funcții pe care le deține profesorul Alexandru Bucur, fost decan al Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF „Carol Davila” București.

Bucur nu este nicidecum singurul nume mare dintre clienții lui Liviu. Pe lista acestora se mai regăsește, de exemplu, și doctorul Tiberiu Niță, șef de lucrări în cadrul UMF București, director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”, acționar și angajat al Cristal Dental Services SRL.

Dar și alții.

„Pe toți medicii din București eu îi alimentez”, așa cum spune Liviu.

De 30 de ani, cum tot el se laudă.

Scenariul nostru

Pe Liviu pare că îl cunosc foarte mulți din stomatologia românească. De la profesori universitari și șefi de spitale la medici rezidenți. Toți îi susțin, în calitate de clienți, „combinația”. Toți iau, fără factură, de ani buni, marfă de la el. Toți știu că această marfă e „scoasă” de undeva. Cel mai probabil, ei chiar nu știu de unde, dar nici nu pare să-i intereseze proveniența produselor, cât timp plătesc jumătate sau chiar o treime din prețul consumabilelor din cabinete.

Cum pare să nu-i intereseze nici faptul că este ilegal ceea ce fac, introducând inclusiv într-un spital de stat sau în clinicile lor private și apoi lucrând cu materiale sanitare și consumabile fără factură sau documente de proveniență.

Cei descoperiți și expuși aici de jurnaliștii Media Quality și ai Centrului de Investigații Media au folosit sau folosesc, în tratarea pacienților lor, aceste produse sanitare luate „la negru”, fără a-și pune problema siguranței și a sănătății bolnavilor.

Așa am aflat și noi de Liviu: de la o sursă din mediul stomatologiei românești.

Pentru că toți îl știu. 

CONTINUAREA PE MEDIA QUALITY

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare