miercuri, mai 8, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneTeroarea instaurată de Putin are efect de bumerang. "Generalii ruși se întorc...

Teroarea instaurată de Putin are efect de bumerang. „Generalii ruși se întorc unul împotriva celuilalt!”, spune ministrul britanic al Apărării

Generalii ruși „se întorc unul împotriva celuilalt”, dat fiind faptul că războiul din Ucraina nu decurge conform planului, a declarat joi ministrul britanic al Apărării.

În timpul unei vizite în Finlanda, Ben Wallace a spus că liderii militari ruși se învinuiesc reciproc pentru „dezastru” și se tem că vor fi epurați în cazul unei retrageri a forțelor rusești.

Șefii militari din statul major sunt țapii ispășitori pentru invazia eșuată a președintelui Putin, a precizat acesta, adăugând că cei din sistemul militar au fost „întotdeauna îngroziți că sunt pe cale să fie epurați și alungați”.

Generalul Valeri Gerasimov, șeful Statului Major rus, a fost luna trecută în prima linie în Ucraina într-o mișcare extrem de neobișnuită.

Potrivit unei publicații ruse, Gerasimov, în vârstă de 66 de ani, a fost ulterior rănit de schije în timpul luptei de la Izyum, în estul Ucrainei, iar apoi evacuat. Cu toate acestea, o sursă de rang înalt din apărare a respins afirmațiile, spunând că se crede că ar fi membri ai anturajului său care au fost răniți mai degrabă decât Gerasimov însuși.

Se crede că nouă înalți oficiali militari ruși au fost uciși în lupte până acum, oficialii occidentali spunând că aceștia au fost trimiși în prima linie pentru a restabili impulsul în rândul trupelor rusești extrem de demoralizate.

Wallace, care se afla în Finlanda pentru a observa un exercițiu militar, a spus că generalii ruși se apropiau din ce în ce mai mult de linia frontului încercând să „rezolve această mlaștină în care se află”. El a adăugat: „O fac strigând și țipând la oameni, chestiune ce nu duce la cel mai bun rezultat”.

„Există un punct de tensiune în sistem. Oricât de mult îl respectă Putin pe fostul om KGB (Valeri Gerasimov – n.red.) pentru că este un lider puternic, Statul Major rus va fi transformat în țap ispășitor. Putin ar fi nebun să-l învinuiască pe Gerasimov și pe ceilalți generali pentru ceea ce este o invazie predominant politică, motivată de emoții care sfidează orice logică. Este o decizie politică pe care a luat-o, nu una militară și trebuie să și-o asume”, a spus Ben Wallace.

De asemenea, la doar 10 săptămâni de la invazie, se spune că forțele lui Putin trag mai multe rachete decât era de așteptat, din cauza modului în care s-a desfășurat războiul.

Amiralul britanic Sir Tony Radakin a declarat pentru TalkTV: „Putin are o problemă, deoarece rata cheltuielilor și duritatea luptei este total diferită de cea pe care a perceput-o pe 24 februarie”.

„Cred că se desfășoară mai multe războaie. Există un război tactic, geografic în Ucraina. Există un război logistic, în ceea ce privește modul în care menții acea rată a cheltuielilor”, a completat acesta.

„Vorbim de un impact sever asupra forțelor armate rusești. 25% din forțele lor au fost efectiv eliminate – fie prin moartea soldaților, fie prin distrugerea grupurilor lor tactice de batalion”, a mai zis amiralul.

Amiralul britanic Sir Tony Radakin a adăugat că Putin se află sub o „presiune incredibilă” pentru a oferi o victorie Rusiei.

„Cred că ceea ce vedem acum este o presiune incredibilă – presiune politică și presiune militară – pentru o victorie”, a zis acesta.

Comentariile amiralului vin în timp ce secretarul Apărării, Ben Wallace, a spus că generalii lui Putin „se întorc unul împotriva celuilalt”, în încercarea de a evita să fie trași la răspundere pe fondul operațiunii eșuate.

Putin a suferit lovituri grele, deoarece a pierdut nouă generali până acum.

Generalul-maior Andrei Simonov, în vârstă de 55 de ani, a fost al nouălea ucis, în luptă la Izyum, lângă Harkiv, al doilea oraș al țării, potrivit surselor ucrainene.

El a fost cel mai respectat comandant de război electronic al Rusiei, a servit în cadrul Armatei a 2-a de arme combinate și a murit într-o ripostă devastatoare a ucrainenilor împotriva ofensivei ruse.

Pe lângă pierderea a nouă generali, armata lui Putin a pierdut și 36 de colonei, ce au fost uciși în puțin peste două luni de lupte, în ceea ce experții militari spun că este o rată uimitoare de uzură. (sursa: AICI și AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare