vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDirectorul unei bănci ucrainene de investiții: Sancțiunile contra Rusiei funcționează în domeniul...

Directorul unei bănci ucrainene de investiții: Sancțiunile contra Rusiei funcționează în domeniul tehnologic, vor funcționa și în cazul economiei!

În august, potrivit Ministerului rus al Economiei, veniturile Rusiei în anul 2022 au ajuns la 337,5 miliarde de dolari, în creștere cu 38% comparativ cu 2021, asta pe fondul prețurilor mai mari la energie. Cu toate acestea, Brian Best, șeful băncii ucrainene de investiții din cadrul Dragon Capital, a declarat că asta nu înseamnă că sancțiunile nu funcționează.

„Pe termen lung, sancțiunile funcționează destul de bine. Nimeni nu se poate aștepta ca o țară precum Germania să renunțe imediat la gazul furnizat de Rusia. Pur și simplu nu se poate întâmpla asta. O poate face până la sfârșitul anului 2023 sau 2024 – ceea ce se potrivește excelent pentru o astfel de țară precum Germania”, a explicat Best.

„Cred că sancțiunile vor funcționa. Este nevoie doar de ceva timp. Sancțiunile funcționează în cazul transferului de tehnologie. Rusia, care dispune de resurse naturale precum petrolul și gazul, poate câștiga cât de mulți bani e posibil prin vânzarea de gaze. Cu toate acestea, nu poate cheltui acești bani pe tehnologia modernă necesară pentru armament. Apoi sancțiunile care funcționează în domeniul tehnologiei vor funcționa și în domeniul economic”, a continuat acesta.

Potrivit lui Best, orice plafonare de preț asupra achiziționării de petrol și gaze rusești va avea un impact pozitiv în cazul Ucrainei și aliaților săi, deoarece o astfel de măsură limitează suma de bani pe care Rusia o poate câștiga prin vânzarea mărfurilor sale.

Sancțiunile împotriva Federației Ruse au fost impuse aproape imediat după declanșarea de către Putin a războiului la scară largă contra Ucrainei. UE a luat prima decizie pe 25 februarie: restricțiile i-au vizat pe mai mulți oficiali de rang înalt ai Federației Ruse, inclusiv pe dictatorul Vladimir Putin.

SUA s-au alăturat ulterior acestor sancțiuni, interzicând toate operațiunile cu Ministerul de Finanțe al Federației Ruse, Banca Rusiei și Fondul Național de Asistență Socială. Restricțiile au fost impuse unui număr de oligarhi ruși și susținători ai lui Putin. De asemenea, SUA au aplicat sancțiuni diferitelor sectoare ale economiei ruse.

Până la începutul lunii septembrie, au fost introduse șapte pachete de sancțiuni împotriva Federației Ruse, a căror amploare a depășit restricțiile ce erau în vigoare contra Iranului de câteva decenii. Comerțul, transportul și serviciile financiare sunt limitate în Rusia. Cel de-al optulea pachet de sancțiuni este în prezent în curs de pregătire. (sursa: Kyiv Post)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare