sâmbătă, martie 25, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăȘtiri InterneFOTO Un corespondent român de război, amenințat cu moartea de mai mulți...

FOTO Un corespondent român de război, amenințat cu moartea de mai mulți ruși din așa-zisa Transnistrie

Un corespondent român de război a fost amenințat cu moartea pe Telegram de mai mulți ruși din așa-zisa Transnistrie.

E vorba despre Radu Hossu, un tânăr din Brașov care a ajuns cunoscut la nivel național datorită rezumatelor pe care le face aproape zilnic cu privire la evoluția luptelor din Ucraina. Acesta se află acum în Donbas pentru a oferi amănunte inedite de la fața locului.

Redăm câteva capturi de ecran cu amenințările primite de acesta:

„Ok. E oficial, dacă nu rușii mă vor mort, rușii din Transnistria mă vor mort. Măcar unii dintre ei. Alții mă vor capturat viu.

Ceea ce vedeți sunt capturi din (probabil) cel mai mare canal de Telegram al transnistrenilor (aproape 64 mii de utilizatori) unde se spune că aș fi mercenar român și că aș lupta în rândul forțelor ucrainene.

Nu, nu lupt (din păcate) în rândul forțelor ucrainene, sunt corespondent de război acreditat de Ministerul Apărării din Ucraina și acreditat de cel mai mare ziar online din Brașov, Biz Brasov pentru a fi aici.

În strategia politică se spune așa: ‘în lipsa unui instrument științific de măsurare a acțiunilor tale, intensitatea reacției adversarului tău este un indicator destul de bun, dacă ți-ai atins ținta sau nu’

Așadar, se pare că noi, colectiv, ne-am atins ținta. Am ajuns să-i deranjăm pe ruși că-i ajutăm pe ucraineni. Intensitatea răspunsului? Destul de ridicată. Limbajul? Unul demn de rusnaci.

M-a întrebat un prieten dacă mi s-a făcut frică, când am văzut asta. Pentru aproximativ 13 de secunde, ca să fiu ironic, da, mi s-a făcut frică, pentru că oricând poți găsi un rusofon pe stradă care mă recunoaște și oricând poate scoate un cuțit. Dar mi-a trecut repede, când mi-am adus aminte că sunt în Donbas, înconjurat de cei mai bravi luptători ucraineni.

Recomandarea mea? Să continuăm să o facem, să-i ajutăm pe ucraineni în lupta lor și astfel ne ajutăm și pe noi în lupta noastră împotriva imposturii, corupției și ticăloșiei și prostiei! Doar nu o să ne oprim aici, nu? Eu cel puțin nu mă opresc!

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este că am primit și 18 reacții cu inimioare.

Slava Ukraini!”, a scris Radu Hossu pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare