sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri Interne"Mahsa Amini, moartea ta nu trebuie uitată!". Când va avea loc la...

„Mahsa Amini, moartea ta nu trebuie uitată!”. Când va avea loc la București acțiunea de solidaritate cu femeile din Iran

Organizațiile civice Corupția Ucide, Centrul FILIA, Inițiativa România și Geeks for Democracy vor organiza în București o acțiune de solidaritate cu femeile din Iran, care au ieșit în stradă zilele acestea pentru a cere drepturi egale, asta după ce Poliția iraniană a Moralității a ucis o tânără de 22 de ani pentru că nu a purtat corespunzător hijabul conform normelor fundamentaliștilor islamici.

Manifestanții vor merge, de asemenea, în fața Ambasadei Iranului de la București. Acțiunea civică este intitulată „Mahsa Amini, moartea ta nu trebuie uitată!”.

„Duminică, 2 octombrie, ora 17:00, ne adunăm în Piața Victoriei pentru o acțiune pașnică de solidaritate cu femeile din Iran care zilele acestea cer în stradă drepturi egale, după ce Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani, a fost ucisă cu brutalitate de Poliția Moralității săptămâna trecută, pentru că a lăsat să i se vadă două șuvițe de păr din hijab.

La ora 18:00-18:30 vom pleca într-un marș pașnic către Ambasada Iranului pe traseul Piața Victoriei – Bulevardul Lascăr Catargiu – Ambasada Iran, pentru a depune flori și eșarfe albe – simbol al mișcării pentru libertate a femeilor din Iran.

Se pot aduce pancarte care să exprime susținerea femeilor din România și solidaritatea cu victimele violenței de gen și mișcarea pentru drepturile femeii din Iran”, au transmis organizațiile civice.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare