miercuri, mai 8, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneAnunț vital pentru Ucraina: SUA vor accelera producția de sisteme HIMARS!

Anunț vital pentru Ucraina: SUA vor accelera producția de sisteme HIMARS!

SUA accelerează producția de sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate, HIMARS, pentru a ajuta Ucraina, a declarat un oficial de la Pentagon.

Subsecretarul Apărării pentru Achiziții, William LaPlante, a făcut aceste precizări după ce a vizitat fabricile Lockheed Martin din Camden, Arkansas, care produc HIMARS și sisteme de rachete cu lansare multiplă ghidată, GMLRS, a transmis Departamentul de Apărare (DoD) pe parcursul unui comunicat de presă.

HIMARS-urile furnizate de SUA au jucat un rol crucial în contextul în care forțele ucrainene continuă să lupte împotriva invadatorilor ruși. Ucraina „folosește în mod eficient” HIMARS și munițiile de precizie produse în aceste fabrici, se mai precizează în comunicatul DoD.

„Pe măsură ce continuăm să oferim asistență de securitate Ucrainei, colaborăm cu industria pentru a accelera producția de arme și sisteme critice”, a spus LaPlante.

„Asta presupune furnizarea de finanțare pentru cumpărarea mai multor echipamente, extinderea liniilor de producție, respectiv dezvoltarea forței de muncă”, a mai precizat acesta.

LaPlante a adăugat că oficialii americani „vor continua să se consulte îndeaproape cu Ucraina cu privire la nevoile de capabilități militare – și, așa cum a spus președintele Biden, obiectivul nostru este simplu: SUA vor să vadă o Ucraina democratică, independentă, suverană și prosperă, cu mijloace de a descuraja și de a se apăra de agresiuni”.

Lockheed Martin a precizat pe Twitter că o echipă i-a arătat lui LaPlante și secretarului adjunct al Armatei pentru Achiziții, Logistică și Tehnologie, Doug Bush, unitatea „unde ne mândrim să furnizăm produse care permit succesul misiunii”.

Vizita a avut loc după ce președintele Joe Biden a anunțat pe 24 august că va furniza Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de aproape 3 miliarde de dolari, asta în condițiile în care războiul la scară largă al Rusiei împotriva țării vecine a depășit pragul de șase luni.

Acel pachet de echipamente și muniție va include un număr nespecificat de sisteme anti-drone VAMPIRE.

„Statele Unite ale Americii se angajează să sprijine poporul Ucrainei în timp ce continuă lupta pentru a-și apăra suveranitatea”, a spus Biden.

„Acest lucru va permite Ucrainei să achiziționeze sisteme de apărare aeriană, sisteme de artilerie și muniție, sisteme aeriene fără pilot și radare pentru a se asigura că poate continua să se apere pe termen lung”, a continuat acesta.

În cadrul unei conferințe de presă, subsecretarul pentru Apărare, Colin Kahl, a declarat că SUA nu vor furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune.

Kahl a spus că sistemele de rachete cu lansare multiplă ghidată, GMLRS, furnizate de SUA, rămân cea mai bună formă de atac, mai degrabă decât munițiile ATACMS (Army Tactical Rachete Systems) capabile să lovească ținte la o distanță de peste 280 de kilometri.

„Le-am furnizat sute și sute de aceste sisteme ghidate cu precizie, iar ucrainenii le-au folosit cu un efect extraordinar pe câmpul de luptă. Este evaluarea noastră că cele mai relevante muniții pentru lupta actuală sunt GMLRS”, a zis acesta. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare