marți, martie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDeloitte: Peste 40% dintre membrii Generației Z și Millennials și-ar schimba job-ul...

Deloitte: Peste 40% dintre membrii Generației Z și Millennials și-ar schimba job-ul din cauza problemelor climatice

Noi tendințe în piața forței de muncă: candidații sunt mai atenți la acțiunile companiilor asupra mediului și față de schimbările climatice, iar angajații chiar demisionează dacă nu se aliniază politicii privind sustenabilitatea.

Un nou studiu realizat de Deloitte arată că schimbările climatice și sustenabilitatea vor deveni factori din ce în ce mai importanți în recrutare și retenția angajaților. Peste 40% din persoanele din Generația Z (născuți între 1995 și 2004) și Millennials (născuți între 1983 și 1994) și-au schimbat locul de muncă sau sectorul de activitate din cauza preocupărilor legate de efectele schimbărilor climatice sau intenționează să o facă în viitor, arată ESGToday.

Pentru raportul „2023 Gen Z and Millennial Survey”, Deloitte a intervievat aproape 23.000 de persoane din cele două generații, din 44 de țări. Concluziile arată că schimbările climatice reprezintă o preocupare majoră pentru Generația Z și Millennials, aproximativ 60% dintre respondenți declarând că s-au simțit neliniștiți cu privire la problemele legate de mediu în ultima lună, iar peste 70% că încearcă în mod activ să minimizeze impactul lor asupra mediului.

Potrivit Deloitte, este probabil ca aceste preocupări să aibă un impact asupra eforturilor de recrutare și de reținere a forței de muncă în cadrul companiilor – aproximativ 55% dintre respondenți au declarat că, înainte de a accepta un loc de muncă, se interesează despre impactul și politicile de mediu ale brandurilor. De asemenea, peste 40% dintre respondenți au schimbat sau intenționează să schimbe locul de muncă din cauza preocupărilor legate de schimbările climatice. 

Mai mult, 50% dintre cei din generația Z și 46% dintre mileniali fac presiuni asupra companiilor pentru a lua măsuri în ceea ce privește combaterea efectelor schimbărilor climatice. 

Este esențial ca angajatorii să înțeleagă aceste generații și să continue să impulsioneze progresul privind provocările care contează cel mai mult pentru ele. Acest lucru nu numai că va contribui la creșterea productivității și la păstrarea talentelor – dar, în cele din urmă, va crea încredere și valoare pentru companii în societate„, a declarat Michele Parmelee, Director General Adjunct, Chief People & Purpose Officer Deloitte Global

Raportul complet. care a abordat mai multe subiecte precum preocupări financiare, echilibrul dintre viața profesională și cea privată, sănătate mintală și acțiuni climatice, poate fi consultat aici.

Acțiuni realizate sau planificate pentru a reduce impactul asupra mediului. Sursa: Deloitte
Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare