duminică, noiembrie 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTranselectrica a inaugurat linia electrică aeriană Porțile de Fier – (Anina) –...

Transelectrica a inaugurat linia electrică aeriană Porțile de Fier – (Anina) – Reșița. Investiție de 150 mil. lei 

Linia Electrică Aeriană 400 kV Porţile de Fier - (Anina) - Reşiţa va fi operaționalizată din punct de vedere comercial odată cu finalizarea lucrărilor de construcție a stației 400 kV Reșița, estimată în semestrul al doilea al acestui an.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat marți Linia Electrică Aeriană 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița, proiect de investiții cu o valoare totală de 150 de milioane de lei, din fonduri proprii.

Potrivit unui comunicat de presă a companiei, acest proiect este esențial pentru închiderea inelului de 400 kV al României în zona de vest, fiind unul dintre cele mai complexe, din punct de vedere tehnic, și dificile realizate în infrastructura energetică din România, în ultimii 30 ani. Traseul acesteia traversează în cea mai mare parte zonă muntoasă, cu teren accidentat și greu accesibil.

Linia Electrică Aeriană 400 kV Porţile de Fier – (Anina) – Reşiţa va fi operaționalizată din punct de vedere comercial odată cu finalizarea lucrărilor de construcție a stației 400 kV Reșița, estimată în semestrul al doilea al acestui an. Totodată, noua stație va permite și operaționalizarea Liniei Electrice Aeriene 400 kV de interconexiune Reșița – Pancevo, finalizată în 2018. Operaționalizarea comercială va spori capacitatea de racordare la rețea pentru noii consumatori de energie electrică, precum și integrarea unor noi surse de producție a energiei, în special a celor regenerabile.

Noua linie are o lungime totală de 117 kilometri, întinsă pe teritoriul a 13 localități din județele Mehedinți și Caraș-Severin, și este alcătuită din două tronsoane: o construcție nouă cu 259 de stâlpi (tronsonul Porțile de Fier – Anina) cu o lungime de 81 de kilometri (19,5 kilometri pe teritoriul județului Mehedinți și 61,5 kilometri pe teritoriul județului Caraș-Severin), și modernizarea unei linii existente de 120 de stâlpi (tronsonul Anina – Reșița), cu o lungime de 36 de kilometri, pe teritoriul județului Caraș-Severin.

Lucrările au fost executate de Asocierea Electromontaj S.A. București – Romelectro S.A, cu subcontractanți: Emfor Montaj SA, SC Electromontaj SA Sibiu și SC Electromontaj SA Cluj, și consultanții de la GOPA – International Energy Consultants GmbH ROENG T.E.C. Proiectarea liniei a fost realizată de către Institutul de Studii și Proiectări Energetice București.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare