marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticOficial american din domeniul Apărării: Puterea de luptă a trupelor rusești trimise...

Oficial american din domeniul Apărării: Puterea de luptă a trupelor rusești trimise în Ucraina a scăzut semnificativ!

Invazia declanșată de Kremlin în Ucraina a început de aproape patru săptămâni, dar acțiunea forțelor rusești e blocată, Pentagonul evaluând marți că puterea de luptă a Rusiei a scăzut semnificativ.

Puterea de luptă a Rusiei în Ucraina a scăzut, pentru prima dată de la declanșarea războiului, sub 90% comparativ cu nivelul de dinaintea invaziei, a declarat marți un înalt oficial american al Apărării, sugerând că s-au produs pierderi mari de armament, iar pierderile sunt în continuă creștere.

„Nu este o evaluare a întregii puteri militare ruse”, a adăugat acesta.

SUA au estimat că Rusia a masat peste 150.000 de soldați în jurul Ucrainei înainte de invazia din 24 februarie, împreună cu suficiente avioane, artilerie, tancuri și alte puteri de foc pentru desfășurarea atacului la scară largă.

Oficialii din domeniul securității continuă să avertizeze că Putin ar putea căuta aducerea de forțe suplimentare în Ucraina, deoarece forțele terestre rusești sunt în prezent blocate în toată țara.

Pe de altă parte, până acum există puține dovezi conform cărora luptătorii străini s-au îndreptat spre Ucraina, în pofida rapoartelor potrivit cărora Putin a oferit stimulente luptătorilor din țări precum Siria.

Experții anticipează că, în cazul în care Kremlinul va trimite întăriri, se va baza pe sprijinul trupelor staționate în afara Rusiei înainte de se folosi de trupe suplimentare din interiorul propriilor granițe.

„Din grupurile tactice de batalion pe care Putin le are la dispoziție în toată Rusia, el a folosit aproximativ 75% în această operațiune. Deci presupunerea noastră ar fi că Putin va recurge mai întâi la trupele localizate în afara țării”, a explicat înaltul oficial al Apărării.

Forțele ucrainene au continuat să contracareze agresivitatea rusă. În pofida săptămânilor de bombardamente, trupele lui Putin nu au reușit să facă progrese semnificative în avansarea spre capitala Kiev.

„Cu siguranță vedem dovezi anecdotice că ucrainenii nu numai că se apără bine, acolo unde aleg să se apere, dar fac eforturi pentru a recupera teritoriul”, a adăugat înaltul oficial al apărării.

O serie de rapoarte apărute marți precizau că forțele ucrainene au reușit să recupereze o suburbie din afara Kievului, dar înaltul oficial al Apărării a spus că nu a putut verifica informațiile.

Acesta a mai precizat că nu numai numărul tot mai mare de morți reprezintă o problemă pentru trupele rusești.

„Au probleme. Și am găsit indicii că unele trupe chiar au suferit și au fost scoase din luptă din cauza degerăturilor”, a spus oficialul.

Oficialul din domeniul Apărării a făcut o analiză critică a capacității Rusiei de a prelua Ucraina, descriind avansul blocat al trupelor ce vor să ia Kievul, problemele de moral ale militarilor ruși, problemele de comandă și control, respectiv dependența de recruți.

Oficialul a spus:

Îi localizăm la aproximativ 30 de kilometri la est de Kiev, unde se aflau și săptămâna trecută.

Oficialul a descris, de asemenea, problemele ce țin de moralul trupelor rusești:

În mod anecdotic, încă evaluăm că rușii se confruntă cu probleme de moral la diferite niveluri… Nu se așteptau la acest nivel de rezistență.

În privința recruților, oficialul a precizat:

Unora dintre ei nu li s-a spus ce urmau să facă de fapt în interiorul Ucrainei. Știm că s-au bazat pe recruți și încă o fac. În mare parte e vorba despre o armată de recruți. Așadar, aceștia sunt bărbați foarte tineri care nu au o experiență îndelungată, iar astfel credem că toți acești factori pe care i-am invocat sunt complementari în ceea ce privește afectarea moralului.

În plus, oficialul a spus că forțele ruse continuă să fie afectate de probleme logistice.

Au probleme de comandă și control în privința comunicațiilor. Pur și simplu nu erau pe deplin pregătiți pentru operațiuni de această intensitate, pe o astfel de durată de timp și pe atât de multe linii de atac. (sursa: Fox News, The Guardian)

Sursa foto: Reuters / Insider

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare