miercuri, mai 1, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMinisterul Sănătății, reclamat la OLAF: suspiciune de dublă finanțare cu fonduri externe...

Ministerul Sănătății, reclamat la OLAF: suspiciune de dublă finanțare cu fonduri externe în valoare de 1.700.000 euro

Acuzații grave au fost formulate recent la adresa Ministerului Sănătății. Instituția este bănuită că ar fi beneficiat de finanțare dublă cu fonduri europene din consultanță. Valoarea estimată a prejudiciului este impresionantă.

Sesizarea este semnată de deputatul Emanuel Ungureanu, care a semnalat la OLAF faptul că ar deține date cu privire la o dublă finanțare cu bani externi, de care ar fi beneficiat Ministerul Sănătății, pentru consultanță, în valoare de 1.700.000 de euro.

Emanuel Ungureanu este vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților și, în calitatea sa, a sesizat Oficiul European de Luptă Antifraudă cu privire la o serie de documente oficiale, care ar atesta faptul că, în contractul de consultanță de 21 de milioane de euro semnat de Alexandru Rafila sunt incluse obiective și rezultate din alte proiecte de consultanță finanțate din bani europeni

În acest sens, arată Ungureanu, ar exista proiectul CAPESSCOST, finanțat din fonduri europene, care are ca scop principal elaborarea unui Manual al calității serviciilor medicale și a unui Cod normativ legat de calitatea serviciilor medicale.

Rafila, prin contractul de consultanță cu OMS care privește PNRR, cel puțin în privința a două rezultate, solicită OMS, căreia îi oferă 1,7 milioane de euro pentru aceste rezultate, lucruri mai mult decât asemănătoare cu obiectivele proiectului finanțat din fonduri europene.

Am participat personal la o conferință realizată de către managementul proiectului pe fonduri europene și mi-am dat seama că este foarte probabil să existe o problemă de dublă finanțare în acest caz, drept pentru care am făcut o sesizare la organismul european de luptă antifraudă. La o simplă lecturare a legislației managementului calității serviciilor de sănătate, se poate observa că există indicatori de evaluare a calității și nu numai chiar în legislația de acreditare, care intră în atribuțiile Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, aceștia indicatori fiind publicați și în Monitorul Oficial în aprilie 2017, după un ordin de ministru semnat de colegul de partid al lui Rafila, domnul Florian Bodog, trimis în judecată de DNA pentru fapte de abuz în serviciu și fals intelectual”, a declarat Emanuel Ungureanu.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare