luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAquila bugetează 17 mil. euro pentru achiziția a 300 de autovehicule și...

Aquila bugetează 17 mil. euro pentru achiziția a 300 de autovehicule și reînnoirea echipamentelor

Bugetul este supus aprobării la Adunarea Generală a Acționarilor din data de 29 aprilie 2024.

Compania de de distribuție și logistică Aquila a anunțat luni, la Bursa de Valori București (BVB), că a bugetat investiții de 16,9 milioane de euro pentru reînnoirea flotei şi a echipamentelor de depozit. 

Din aceasta sumă, compania va aloca 10,9 milioane de euro pentru achiziția a 300 de autovehicule, Euro 6, pentru înlocuirea autovehiculelor existente „cu unele mai puțin poluante și cu o capacitate mai mare de transport”. De asemenea, a bugetat 4,6 milioane de euro pentru investiții în echipamente de depozite, care asigură o productivitate mai ridicată, precum stivuitoare, nacele și mașini de înfoliere.

Bugetul este supus aprobării la Adunarea Generală a Acționarilor din data de 29 aprilie 2024.

„(…) Continuăm investițiile și implementarea măsurilor prin care să asigurăm resursele necesare atingerii obiectivelor de decarbonare stabilite și reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2026, având ca referință anul 2021. Avem un angajament ferm de a reduce impactul asupra mediului prin reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operațiunilor logistice și utilizarea surselor alternative de energie”, a declarat Răzvan Bagherea, director Organizare și Resurse Umane, în comunicatul publicat la BVB.

Potrivit sursei citate, Aquila a investit anul trecut aproximativ 9 milioane de euro, din care mai mult de 7 milioane de euro pentru achiziția 190 mijloace de transport. Flota companiei cuprinde peste 1.600 de vehicule.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare