Jake Sullivan: Putin nu va reuși să-și atingă niciunul dintre obiectivele sale privind Ucraina!

Jake Sullivan: Putin nu va reuși să-și atingă niciunul dintre obiectivele sale privind Ucraina!

Toate planurile strategice ale regimului Putin privind războiul din Ucraina au eșuat, iar Kremlinul, evident, nu va putea îndeplini niciun alt obiectiv, pe fondul curajului ucrainenilor, respectiv asistenței oferite de SUA și restul țărilor occidentale, sprijin ce va continua să crească, a spus luni Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

„Rusia a eșuat deja în mod substanțial în a-și atinge obiectivele strategice în Ucraina”, a precizat Sullivan.

Acesta a reiterat obiectivele pe care Putin le-a avut de la început și anume planurile de a cuceri Kievul, de a pune capăt existenței Ucrainei ca țară, de a elimina identitatea ucraineană și de a îngloba Ucraina în Rusia.

„Au eșuat!. Kievul rezistă. Harkiv rezistă. Odesa rezistă. Cele mai mari orașe ale Ucrainei din cea mai mare parte a țării sunt controlate de ucraineni și sunt apărate cu pricepere și curaj de armata ucraineană, cu sprijinul oferit de SUA, de alți aliați NATO, precum și de alte țări din întreaga lume”, a spus Sullivan.

Sullivan a mai menționat că Putin va avea parte în continuare de eșecuri.

„Dat fiind curajul poporului ucrainean, Putin va continua să eșueze în capacitatea sa de a-și atinge obiectivele finale”, a spus Sullivan.

Potrivit lui Sullivan, deși trupele rusești au reușit recent să avanseze „inch cu inch” în estul Ucrainei, atât forțele armate ucrainene, cât și sancțiunile, le-au făcut să plătească un preț foarte scump pentru asta.

„Vom continua să lucrăm cu armata ucraineană și Guvernul ucrainean la o strategie care să-și atingă obiectivele, atât pe câmpul de luptă, cât și la masa de negocieri”, a conchis Sullivan. (sursa: Ukrinform)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.