vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneMarea Britanie: Coerența armatei Kremlinului, puternic afectată de concedierea mai multor generali

Marea Britanie: Coerența armatei Kremlinului, puternic afectată de concedierea mai multor generali

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, de la începerea războiului la scară largă al Rusiei contra Ucrainei, zece importanți generali ruși au fost uciși în luptă, iar șase au fost concediați de Kremlin.

Cei șase comandanți ruși au fost probabil concediați din cauza eșecului constant al forțelor armate ale Kremlinului în a-și atinge obiectivele în invazia la scară largă asupra Ucrainei.

„Comandanții Districtelor Militare Ruse de Est și de Vest și-au pierdut, foarte probabil, posturile de comandă. General-colonelul Aleksandr Chayko a fost demis în luna mai 2022 din funcția de comandant al Districtului Militar de Est”, a transmis raportul British Defense Intelligence.

„General-colonelul Aleksandr Zhuravlev, care a comandat din anul 2018 Districtul Militar de Vest, a lipsit pe 31 iulie 2022 de la Ziua Marinei Ruse din Sankt Petersburg și a fost foarte probabil înlocuit de general-locotenentul Vladimir Kochetkov.

Generalul Aleksandr Vladimirovici Dvornikov a fost ulterior înlăturat, asta după ce primise inițial comanda generală a operațiunii din Ucraina, iar generalul Serghei Surovikin a preluat comanda Grupării de Forțe de Sud de la generalul Ghenadi Valerievici Zhidko”, au mai transmis oficialii britanici.

„Aceste situație privind demiterile e agravată de cel puțin 10 generali ruși ce au fost uciși pe câmpul de luptă din Ucraina. Efectul cumulat asupra coerenței comenzii armatei ruse contribuie probabil la dificultățile tactice și operaționale ale Rusiei”, a mai reliefat raportul British Defense Intelligence.

În timp ce Putin anticipase o preluare rapidă a Kievului, eforturile armatei ruse s-au lovit de o rezistență fermă din partea Forțelor Armate ale Ucrainei. Drept urmare, Putin a schimbat frecvent scopul războiului și recent și-a concentrat atenția armatei asupra zonelor de est și de sud ale Ucrainei. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare