vineri, martie 24, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăExterneAdministrația Biden, presată de senatori din ambele partide să desemneze Rusia drept...

Administrația Biden, presată de senatori din ambele partide să desemneze Rusia drept stat-sponsor al terorismului

O pereche de senatori bipartizani, republicanul Lindsay Graham și democratul Richard Blumenthal, au solicitat administrației Biden să desemneze Rusia drept stat-sponsor al terorismului cât mai curând posibil.

Senatorul Blumenthal și-a exprimat speranța că administrația Biden va continua cu acest demers fără a fi necesară exercitarea unei presiuni suplimentare din partea Congresului SUA.

„Sper că președintele va decide să adopte această poziție în mod voluntar”, a spus Blumenthal.

Ambii senatori împărtășesc inclusiv ideea că administrația Biden ar trebui să crească presiunea asupra președintelui rus Vladimir Putin și să continue să ajute Ucraina pentru a face față armatei ruse.

Departamentul de Stat al SUA este responsabil pentru desemnarea statelor drept sponsori ai terorismului. Departamentul spune că acest statut este aplicabil țării care „a oferit în mod repetat sprijin pentru actele de terorism internațional”. Există doar patru țări care sunt desemnate în prezent de către SUA drept state care sponsorizează terorismul: Coreea de Nord, Iran, Cuba și Siria.

Pe 28 iulie, Senatul SUA a adoptat în unanimitate o rezoluție ce nu are caracter obligatoriu prin care i se cere Departamentului de Stat să desemneze Rusia drept stat-sponsor al terorismului. (sursa: Ukrinform)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare