sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneNavalnîi: "Vestul nu face suficient pentru a-i pedepsi pe oligarhii ruși apropiați...

Navalnîi: „Vestul nu face suficient pentru a-i pedepsi pe oligarhii ruși apropiați de Putin!”. Câți ar fi fost sancționați până în prezent de Occident

Națiunile occidentale nu fac suficient pentru a-i pedepsi pe oligarhii ruși care au legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin, potrivit opozantului Alexei Navalnîi, proeminent critic al dictatorului de la Kremlin. 

Navalnîi, care ispășește o pedeapsă cu închisoarea despre care criticii lui Putin spun că este motivată politic, dorește ca guvernele occidentale să sancționeze mii de oameni pe care organizația sa, Fundația Anticorupție, îi acuză de comiterea unor fapte ilicite, inclusiv acte de corupție.

„Trebuie să-i determinăm pe oficialii străini, ca în loc să murmure la nesfârșit, să susțină lista noastră de 6.000 de oligarhi sau să-și creeze propria listă, iar astfel să facă de fapt ceea ce s-a proclamat cu fervoare încă din prima zi a războiului”, a spus Navalnîi într-o postare pe Twitter.

Potrivit lui Navalnîi, doar 46 din cei 200 de oligarhi ruși de pe lista Forbes au fost sancționați de Occident. Alții, în ciuda legăturilor strânse cu Putin, au fost menajați.

Criticul lui Putin a propus, de asemenea, impunerea unei interdicții de 20 de ani de călătorie în Marea Britanie, SUA și UE pentru oficialii și oligarhii ruși care susțin public războiul din Ucraina.

De pildă, Navalnîi a condamnat faptul că Alexei Miller, șeful gigantului energetic de stat al Rusiei, Gazprom, și presupus prieten al lui Putin, nu se află pe lista de sancțiuni europene.

Navalnîi a întrebat inclusiv SUA de ce nu l-au sancționat pe Roman Abramovici, fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea. Navalnîi susține că Abramovici furnizează metal Ministerului rus al Apărării. Pe de altă parte, Abramovici a fost sancționat de Guvernul Regatului Unit în martie și forțat să vândă clubul. (sursa: CNN)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare