vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticProtestatarii au încercat să blocheze acostarea într-un port din Turcia a unui...

Protestatarii au încercat să blocheze acostarea într-un port din Turcia a unui iaht deținut de oligarhul Abramovici

Mai mulți protestatari anti-război s-au urcat luni într-o barcă și au încercat să blocheze acostarea în stațiunea turcească Bodrum, la Marea Egee, a unuia dintre iahturile deținute de oligarhul rus Roman Abramovici.

Protestatarii ucraineni fluturau steaguri inscripționate cu mesajul „Fără război!”. Aceștia s-au îmbarcat pe o mică barcă cu motor și au încercat să împiedice acostarea iahtului. (vedeți video AICI)

Este vorba despre iahtul Solaris, în valoare de 430 de milioane de lire sterline, deținut de oligarhul Roman Abramovici.

Finalmente, iahtul oligarhului a reușit să acosteze în siguranță în Turcia – țară care până acum nu a impus vreo sancțiune Rusiei.

Turcia nu a impus sancțiuni economice Rusiei pe fondul invaziei declanșate de Kremlin în Ucraina luna trecută și nici nu a înghețat activele ce aparțin unor oameni de afaceri ruși apropiați de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Turcia, membru NATO, are legături strânse atât cu Rusia, cât și cu Ucraina. A criticat invazia rusească din Ucraina, dar s-a poziționat ca un actor neutru care încearcă să medieze.

Iahtul de lux Solaris a acostat în portul sudic al Turciei după ce a plecat din Muntenegru.

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea a fost văzut pe aeroportul din Tel Aviv la începutul acestei luni, în drum spre Istanbul, întrucât UE a decis să urmeze linia Regatului Unit în ceea ce privește sancționarea acestuia.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva oligarhului Abramovici, după ce a actualizat o listă a oamenilor de afaceri ce au legături cu președintele rus Vladimir Putin.

Chiar dacă Muntenegru nu este în UE, iar țara în cauză este de așteptat să adere în 2025, portul Tivat era folosit de mai mulți proprietari ruși de iahturi.

Însă, Muntenegru a aderat ulterior la sancțiunile impuse de UE împotriva Rusiei, iar astfel iahtul Solaris deținut de Abramovici ar fi putut fi confiscat dacă rămânea în portul Tivat.

Sursa foto / articol: Daily Mail

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare