sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticSondaj independent: Putin, creditat de societatea rusă la un nivel fără precedent...

Sondaj independent: Putin, creditat de societatea rusă la un nivel fără precedent în ultimii 5 ani

Gradul de aprobare al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a crescut în luna martie la niveluri fără precedent în ultimii cinci ani, asta în condițiile în care războiul din Ucraina continuă de peste o lună, arată un sondaj independent publicat miercuri de un institut care e clasificat de Kremlin drept „agent străin”.

Potrivit Centrului Levada, principalul institut sociologic independent din Rusia, rata de aprobare a lui Putin a crescut la 83% în martie, de la 71% în februarie. Ultima dată când Putin a atins cote similare de aprobare a fost în 2017, înainte de introducerea unei reforme nepopulare a pensiilor prin care a fost ridicată vârsta de pensionare.

Ponderea celor care au spus că Rusia se îndreaptă într-o direcție bună a crescut și ea la 69%, un salt de 17% față de luna precedentă.

Sociologii independenți au pus sub semnul întrebării logica sondajului de opinie publică într-o țară în care informațiile despre război sunt furnizate cu atenție de televiziunea de stat, care a descris invazia rusească din Ucraina ca pe o „operațiune militară specială” defensivă care vizează „denazificarea” Kievului. Sociologii au mai spus că respondenții aflați în Rusia ar putea să se teamă să spună că se opun războiului. La începutul acestei luni, Parlamentul Rusiei a adoptat o lege de anvergură care impune o pedeapsă la închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea intenționată de „știri false” despre armată.

Cu toate acestea, cel mai recent sondaj Levada pare să indice că Kremlinul a reușit până acum să coaguleze sprijinul public pentru invazia în desfășurare.

Centrul Levada nu a publicat un sondaj de opinie publică specific despre război de la începutul conflictului. Planurile de publicare a rezultatelor unui sondaj anterior au fost abandonate de către angajații centrului din cauza temerilor că rezultatele cu pricina ar promova intensificarea războiului. Pe de altă parte, sondajele de opinie realizate de institutele controlate de stat au indicat că aproximativ 70% dintre ruși susțin acțiunile Kremlinului în Ucraina. (sursa: The Guardian)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Pe bune ??? Cum sa crezi asa minciuni fabricate ? Noi cei care am trait in dictatura lui Ceausescu care era mult mai blanda decat cel a lui Putin stim cum se fabrica asemenea sondaje si as pune ca unul din sloganurile la moda de pe vremea lui Stalin era cine nu e cu noi e impotriva noastra iar intre Stalin si Putin nu e nici o diferenta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare