vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneMagnitudinea atrocităților comise de forțele rusești în Ucraina. Date de ultimă oră...

Magnitudinea atrocităților comise de forțele rusești în Ucraina. Date de ultimă oră prezentate de procurorul general ucrainean

Procurorul general al Ucrainei a prezentat astăzi ultimele date referitoare la investigațiile în curs cu privire la atrocitățile comise de forțele rusești, inclusiv numărul imens de cazuri de presupuse crime de război.

Iryna Venediktova a declarat pentru BBC că investighează aproximativ 14.000 de cazuri de presupuse crime de război comise de forțele rusești.

Vorbind la Londra, pe parcursul primei călătorii efectuate în afara Ucrainei de începutul la invaziei rusești, Iryna Venediktova a precizat că în fiecare zi apar între 100 și 200 de cazuri noi.

Ea s-a întâlnit cu procurorul general al Marii Britanii, Suella Braverman, și cu alți oficiali pentru a discuta ce ar putea face mai mult Regatul Unit și alte puteri occidentale pentru a sprijini procesul de investigație.

„Astăzi avem aproape 14.000 de cazuri, doar despre crime de război și aproape 6.000 de cazuri care sunt conectate. Înseamnă că avem un număr imens de precedente și în fiecare zi avem din ce în ce mai multe: 100 în plus, 200 în plus, depinde de zi”, a zis aceasta.

Venediktova a mai precizat că cea mai frecventă presupusă crimă de război este reprezentată de bombardarea clădirilor civile, în special a spitalelor și școlilor. În total, ea a zis că peste 1.000 de unități medicale și instituții de învățământ au fost distruse.

Ea a mai menționat că forțele rusești ucid civili, comit jafuri și violuri.

Venediktova a dezvăluit, de asemenea, că a început chiar să investigheze acuzațiile de genocid.

„Sunt absolut de acord că noi, în Ucraina, avem un genocid. De ce? Pentru că ei, vreau să spun, comandanții militari ruși și superiorii lor au venit în Ucraina, pentru a distruge statul ucrainean, pentru a ucide toți ucrainenii și pentru că vor ca acest pământ să fie ca o parte a Federației Ruse”, a zis aceasta. Pe de altă parte, ea a admis că ar fi greu să investigheze genocidul pe teritoriul controlat de ruși.

Ea a mai precizat că autoritățile juridice ale Ucrainei ar trebui să preia conducerea în urmărirea penală a crimelor de război „pentru că doar noi înțelegem pământul nostru, poporul nostru”. Dar aceasta acceptă referitor la Curtea Penală Internațională de la Haga că ar trebui să joace un rol în urmărirea penală a liderilor ruși de rang înalt cu privire la invazie, eventual chiar și urmărirea penală a dictatorului de la Kremlin, Vladimir Putin.

„Înțelegem cu toții că acesta este o captură mare, o captură pentru justiția internațională”, a declarat Venediktova. (sursa: BBC)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare