vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneÎngrijorat că foarte mulți elevi au o părere negativă despre război, Putin...

Îngrijorat că foarte mulți elevi au o părere negativă despre război, Putin pune bazele unei mișcări patriotice de tineret. Rusia, pas cu pas către URSS

Dictatorul Vladimir Putin a semnat o lege ce vizează crearea unei mișcări patriotice de tineret care urmărește să-i învețe principiile naționale pe copiii ruși.

Liderul rus a fost rugat să conducă consiliul de supraveghere al mișcării de tineret, inițiativă despre care Parlamentul Rusiei spune că „va pregăti tinerii pentru o viață deplină în societate”. Este descrisă ca o „mișcare socială și de stat a copiilor și tinerilor din întreaga Rusie”.

Legea vine la mai bine de patru luni după ce Putin a lansat un război la scară largă împotriva Ucrainei. Potrivit lui Lev Gudkov, șeful Centrului Levada, singurul institut sociologic independent din Rusia, aproximativ 35% dintre elevii de liceu, respectiv studenți, au o părere negativă despre războiul Kremlinului contra Ucrainei, conform CS Monitor.

Măsurile luate de Kremlin pentru a combate sentimentul anti-război includ ceremonii de ridicare a drapelului, intonarea imnului național și un curs de istorie modernă axat pe Rusia și destinat studenților ruși, materie care va fi predată începând din septembrie.

Alte obiective ale mișcării de tineret a lui Putin includ promovarea poliției de stat în rândul copiilor și tinerilor, participarea la creșterea și orientarea lor profesională, organizarea modului în care e petrecut timpul liber, respectiv dezvoltarea lor cuprinzătoare, potrivit agenției de știri de stat ruse TASS.

Copiii cu vârsta de peste șase ani se pot alătura mișcării pe bază de voluntariat, în timp ce mentorii lor adulți le vor organiza modul în care-și petrec timpul liber.

Parlamentarii ruși au aprobat legislația pe 6 iulie pentru a crea mișcarea de tineret.

O adnotare la lege precizează că mișcarea a fost dezvoltată pentru a asigura o politică de stat unificată privind educația copiilor și tinerilor în organizații educaționale, asociații, mișcări, comunități și cluburi. De asemenea, legea are rolul de a construi „o traiectorie continuă a dezvoltării copiilor pe baza valorilor societății ruse”.

Putin s-a gândit pentru prima dată la crearea mișcării după ce Diana Krasovskaya, elevă la o școală din Sevastopol, i-a sugerat să formeze un grup care să unească copiii din întreaga țară, a raportat TASS.

„Este necesar să ne gândim la acest subiect”, a spus Putin la acea vreme.

„Se creează o mișcare amplă a copiilor și adolescenților”, a declarat Camera inferioară a parlamentului, Duma de Stat, într-un comunicat, după ce legislația a fost aprobată la începutul acestei luni.

Mișcarea va fi finanțată de stat, iar guvernatorii regionali sunt așteptați să se implice activ, a informat AFP.

„Statul trebuie să creeze condiții care să contribuie la dezvoltarea spirituală, morală, intelectuală și fizică cuprinzătoare a copiilor, la învățarea patriotismului, a răspunderii civile și a respectului față de adulți”, au transmis autorii legislației.

Copiii și tinerii care studiază în cadrul programelor de învățământ general, profesional și superior se pot alătura mișcării, potrivit Dumei de Stat.

Reiterăm în acest context că, pe vremea URSS, valorile sovietice le erau impuse copiilor printr-o serie de organizații de tineret: Micii Octobriști, Tinerii Pionieri și Komsomol. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare