vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneJoe Biden consideră că Rusia NU ar trebui să fie desemnată drept...

Joe Biden consideră că Rusia NU ar trebui să fie desemnată drept stat-sponsor al terorismului

Președintele american Joe Biden a declarat luni că Rusia nu ar trebui să fie desemnată drept stat-sponsor al terorismului, asta în pofida apelurilor lansate în mod repetat de Kiev pe fondul războiului la scară largă pe care Kremlinul îl duce împotriva Ucrainei.

Întrebat dacă Rusia ar trebui să fie desemnată drept stat-sponsor al terorismului, Biden le-a răspuns reporterilor de la Casa Albă: „Nu”.

Amintim că, la începutul lunii august, o pereche de senatori bipartizani, republicanul Lindsay Graham și democratul Richard Blumenthal,  au solicitat administrației Biden să desemneze Rusia drept stat-sponsor al terorismului cât mai curând posibil.

Senatorul Blumenthal și-a exprimat speranța că administrația Biden va continua cu acest demers fără a fi necesară exercitarea unei presiuni suplimentare din partea Congresului SUA.

„Sper că președintele va decide să adopte această poziție în mod voluntar”, a spus Blumenthal.

Ambii senatori împărtășesc inclusiv ideea că administrația Biden ar trebui să crească presiunea asupra președintelui rus Vladimir Putin și să continue să ajute Ucraina pentru a face față armatei ruse.

Departamentul de Stat al SUA este responsabil pentru desemnarea statelor drept sponsori ai terorismului. Departamentul spune că acest statut este aplicabil țării care „a oferit în mod repetat sprijin pentru actele de terorism internațional”. Există doar patru țări care sunt desemnate în prezent de către SUA drept state care sponsorizează terorismul: Coreea de Nord, Iran, Cuba și Siria.

Pe 28 iulie, Senatul SUA a adoptat în unanimitate o rezoluție ce nu are caracter obligatoriu prin care i se cere Departamentului de Stat să desemneze Rusia drept stat-sponsor al terorismului.

Pe această temă, Kremlinul a transmis Statelor Unite că legăturile diplomatice ar fi grav afectate și ar putea fi chiar întrerupte dacă Rusia este declarată „stat-sponsor al terorismului”.

Alexander Darchiyev, șeful departamentului nord-american al Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat că în cazul în care Senatul SUA ar continua cu un asemenea plan, atunci asta ar însemna că Washingtonul a depășit o linie roșie.

Darchiyev a spus că dacă o asemenea inițiativă va fi adoptată, atunci asta va cauza „cele mai serioase daune colaterale pentru relațiile diplomatice bilaterale, până la degradarea și chiar ruperea acestora”.

„Partea americană a fost avertizată”, a adăugat acesta. (sursa: Reuters)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare