vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneO companie franceză oferă Rusiei servicii prin satelit, ajutând astfel Kremlinul să...

O companie franceză oferă Rusiei servicii prin satelit, ajutând astfel Kremlinul să disemineze propaganda de război

Potrivit Centrului ucrainean de comunicații strategice, compania franceză Eutelsat, care este deținută în proporție de 22% de Guvernul Franței, oferă Rusiei servicii prin satelit, asta în pofida sancțiunilor.

Propaganda TV rusească depinde în mod critic de tehnologia occidentală. Milioane de ruși au acces astăzi la aceste canale datorită semnalului transmis de satelitul francez.

Potrivit site-ului Eutelsat, sateliții companiei ajung la 50% din locuințele din Rusia și Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Conform investigației realizate de proiectul „Părăsiți Rusia”, înființat de Institutul KSE și voluntarii ucraineni IT, Russian direct to home (DTH), respectiv operatorii FSUE Kosmicheskaya Svyaz, NTV Plus și Tricolor TV folosesc satelitul Eutelsat 36B.

Compania primește din Rusia 6% din veniturile sale.

Satelitul Eutelsat difuzează canale de știri rusești inclusiv către publicul străin. În special, canalul RT Arabic, spre deosebire de alți operatori precum RT France, RT UK și RT DE, a reușit să evite sancțiunile europene și să difuzeze liber prin sateliții Eutelsat în Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Printre abonații serviciilor TV rusești furnizate de Eutelsat se numără cetățeni ai Ucrainei și rezidenți ai regiunilor situate la granița cu Rusia, unde nu este disponibil un semnal de televiziune ucrainean de calitate.

Pe 9 septembrie, organizația Reporterii Fără Frontiere (RSF) a cerut autorității franceze de reglementare a audiovizualului, ARCOM, să ordone Eutelsat să nu mai difuzeze trei canale de televiziune rusești care sunt vârful de lance a propagandei de război a Kremlinului.

„Franța nu poate tolera o situație în care operatorii aflați sub jurisdicția sa contribuie la propaganda de război a Kremlinului, încălcând obligațiile lor legale. Autoritatea de reglementare a audiovizualului din Franța poate pune capăt acestei situații și îi cerem să acționeze fără întârziere”, a declarat Christophe Deloire, secretar general al RSF. (sursa: Kyiv Post)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare