miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneTrump, criticat aspru de un fost aliat: "Necinstit, neloial, incompetent și crud!"....

Trump, criticat aspru de un fost aliat: „Necinstit, neloial, incompetent și crud!”. Disputa electorală în contextul alegerilor din 2024 capătă deja proporții

Mo Brooks, congresmen din Alabama și cândva susținător zelos al lui Donald Trump, s-a distanțat fără echivoc în ultima perioadă de fostul președinte al SUA, precizând, printre altele, că "ar fi o greșeală gravă pentru republicani să-l nominalizeze în 2024".

E o schimbare notabilă de abordare în condițiile în care Mo Brooks, prin retorica sa înflăcărată prin care a acuzat că alegerile din 2020 au fost fraudate, a adunat manifestanți la mitingul din 6 ianuarie 2021, acțiune care a dus la Asaltul de la Capitoliu. Însă, acum l-a descris pe fostul președinte drept un politician „necinstit, neloial, incompetent și crud”.

Cu mulți membri ai GOP care îl critică în mod deschis pe Trump după dezamăgirea alegerilor intermediare, congresmenul din Alabama a spus că ar fi o „greșeală gravă” din partea republicanilor să-l nominalizeze pe Trump în 2024.

„Donald Trump s-a dovedit a fi necinstit, neloial, incompetent, nepoliticos și multe alte lucruri care îi înstrăinează pe atât de mulți independenți și republicani”, a zis acesta.

El a spus că inclusiv un candidat care își desfășoară campania „dintr-un subsol” îl poate învinge, fiind o aparentă aluzie la Joe Biden, care a avut o abordare precaută în timpul campaniei pentru alegerile din 2020, în contextul pandemiei COVID.

Brooks, care a pus la îndoială rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020, a spus că nu luptă pentru fostul președinte, ci pentru „integritatea alegerilor”.

„Donald Trump s-a întâmplat să fie beneficiarul acestei lupte”, a adăugat acesta.

Brooks a fost investigat pe tema Asaltului de la Capitoliu de către o comisie specială a Camerei Reprezentanților.

Ulterior, Trump și-a retras sprijinul pentru Brooks după ce acesta a spus că republicanii ar trebui să treacă mai departe și să privească dincolo de alegerile din 2020.

Acum, pe fondul unei dispute în desfășurare între guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și Trump, Brooks pare că și-a ales deja tabăra, cel puțin una anti-Trump.

„Ron DeSantis sau cineva ca el”, a spus Brooks când a fost întrebat despre potențialii candidați care ar putea fi nominalizarea GOP în 2024.

El a adăugat că îi va sprijini pe Ted Cruz și pe senatorul de Kentucky, Rand Paul.

„Dar avem nevoie de cineva care este onorabil, cineva care are un caracter bun, cineva pe care poporul american îl respectă. Și Ron DeSantis este un luptător pentru principiile fundamentale care s-au combinat pentru a face din America cea mai mare națiune din istoria lumii”, a subliniat acesta.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare