vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDirectorul FBI, la Davos: Sunt "profund îngrijorat" de programul AI al Guvernului...

Directorul FBI, la Davos: Sunt „profund îngrijorat” de programul AI al Guvernului chinez. Motivele

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat joi că este "profund îngrijorat" de programul de inteligență artificială al Guvernului chinez, adăugând că acesta "nu este constrâns de statul de drept".

Vorbind la Forumul Economic Mondial din Davos, Wray a spus că ambițiile Beijingului în domeniul inteligenței artificiale sunt „construite pe tezaurul masiv de proprietate intelectuală și pe datele sensibile pe care le-au furat de-a lungul anilor”.

El a mai zis că, dacă nu este controlată, China ar putea folosi progresele în AI pentru a-și continua operațiunile de hacking, furtul de proprietate intelectuală și reprimarea dizidenților din interiorul țării și de dincolo de granițe.

„Este ceva de care suntem profund îngrijorați și cred că toți cei de aici ar trebui să fie profund îngrijorați”, a precizat acesta.

Astfel de îngrijorări au fost exprimate de mult timp de oficialii americani.

În octombrie 2021, oficialii americani de contrainformații au emis avertismente cu privire la ambițiile Chinei în domeniul inteligenței artificiale, ca parte a unui efort reînnoit de a informa directorii de afaceri, cadrele universitare și oficialii guvernelor locale și de stat despre riscurile acceptării investițiilor sau expertizei chineze în industriile-cheie.

La începutul aceluiași an, o comisie de inteligență artificială condusă de Eric Schmidt, un fost CEO al Alphabet, compania-mamă Google, a îndemnat SUA să-și îmbunătățească abilitățile de inteligență artificială pentru a contracara China, inclusiv prin urmărirea armelor „activate de AI”. (sursa: Taipei Times)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare